Tajland

Živopisni gradovi, bogata kulturna baština, nesvakidašnji običaji, prekrasne plaže i otoci, tropska priroda, egzotična kuhinja, nasmijani i gostoprimljivi domaćini samo su neki od razloga zašto bi putovanje u Tajland mogla biti tvoja iduća destinacija. Tajlanđani su izrazito veseli, topli i srdačni, osmijeh je njihov pozdrav, što zasigurno puno govori o njihovom mentalitetu.

kompas icon

Prije svega Tajland je mjesto za zabavu, uživanje, istraživanje, avanture, kupanje, ljenčarenje uz koktel na plaži, adrenalin…

image - Destinacija

Bangkok ili „grad anđela“ - tvoje putovanje u Tajland započinje ovdje

Bangkok je grad koji odiše po svojoj energiji. Već pri prvom susretu s lokalnim stanovništvom osjetit ćeš toplinu i srdačnost čovjeka tog kraja. Putuješ li u Tajland Bangkok je jedna od prvih destinacija koju ćeš posjetiti. Često ćeš čuti da je Bangkok u jednom pogledu kaotičan, a u drugom potpuno „normalan“. Posjeti ga, i sam prosudi kakav je. Što vidjeti i „osjetiti“ u Bangkoku?

image - Destinacija

Tradicionalna tajlandska masaža, nešto u čemu svi uživaju

Tajlandska masaža je nešto što ne želiš propustiti pri posjeti Tajlandu. Kažu da to nije samo fizička terapija, nego i terapija koja opušta osim tijela i sam um, te se nakon terapije osjećaš opušteno i osvježeno. Nakon masaže vrijeme je za nastavak opuštanja uz piće i „ćakulu“ lokalnog stanovništva.

image - Destinacija

Party ulice Khaosan - nešto što vrijedi posjetiti dok si tu

Nakon što si se opustio na Tajlandskoj masaži, vrijeme je za zabavu. Uputi se u Khaosan Road, „party ulicu“ Bangkoka gdje ćeš uživati u živahnoj atmosferi tog kvarta. Uz ispijanje lokalnih pića i kušanje jedinstvenih jela (poput škorpiona ili Bamboo crva) plesu do jutarnjih sati, uživanju u šušuru i šarenilu boja, možeš razmijeniti iskustva s posjetiteljima iz cijelog svijeta, jer je baš ovo mjesto poznato po okupljanju turista, osobito mlađe populacije.

image - Destinacija

Za odličan pogled na grad posjeti neki rooftop bar u Bangkoku

Posjetiš li neki rooftop bar u Bangkoku doživjet ćeš jedno od najspektakularnijih doživljaja na ovom putovanju, to jednostavno ne smiješ propustiti.

Neki od popularnih rooftop barova su:

  • Sky Bar Bangkok
  • Above Eleven
  • Vertigo and Moon Bar.

Iako je cijena pića u ovim barovima nešto skuplja, vjeruj, vrijedi svakog centa. Famozni pogled koji se pruža iz tih barova je jedna od stvari koja ostaje kao pečat na ovom putovanju.

kompas icon

Provjeri dress code rooftop bara kojeg želiš posjetiti, neki imaju posebna pravila odijevanja koja je potrebno poštivati prilikom posjete.

image - Destinacija

Razgledavanje Kraljevske (Velike) palače u Bangkoku i Wat Phra Kaew

Sinergiju povijesti, vjerskih obilježja, različitih kulturnih elemenata te arhitekture možeš vidjeti u Kraljevskoj palači u Bangkoku. Cjenkanjem kod lokalnih trgovaca kupuješ tradicionalnu tajlandsku nošnju i štit od vrućine te krećeš u povijesnu avanturu kroz Veliku palaču Bangkoka.

image - Destinacija

Wat Phra Kaew (eng. The Temple of the Emerald Buddha) je najpoznatiji budistički hram u Tajlandu koji se nalazi u sklopu Kraljevske palače.

image - Destinacija

Obilazak Wat Aruna (Hram zore) i Wat Phoa (najstariji i najveći hram u Bangkoku)

Lokalnim brodom, prelaskom rijeke Chao Phraya dolaziš do Hrama zore, tj. Wat Aruna s pagodom visokom 80 metara, koji se smatra najljepšim hramom Tajlanda. Uspon prema vrhu je zahtjevan, ali pogled koji se pruža kad „osvojiš“ vrh je vrijedan uloženog vremena i truda.

image - Destinacija

Još jedno od vrijednih obilježja Tajlanda koje vrijedi posjetiti je i Wat Phoa, Hram ležećeg Buddhe koji je najstariji i najveći hram u Bangkoku.

image - Destinacija

Tuk tuk vožnja ulicama

Neke vožnje ulicama su stvar doživljaja i bez obzira na veliki izbor modernijih i bržih opcija, izabrat ćemo nešto tradicionalnije i popularnije među turistima. Jedno od tih je i vožnja tuk tukom. Osim šarenila samog vozila, ono će te provesti i kroz sve šarenilo Bangkoka. Ne zaboravi se cjenkati, jer cijene za turiste su nerijetko puno više od standardnih.

kompas icon

Često tuk tuk vožnje znaju biti i skuplje od taksija, a vožnja u njima prava avantura.

image - Destinacija

Možeš hraniti i kupati se sa slonovima - ove predivne životinje su inače simbol Tajlanda

Tajlanđani kažu da svaki čovjek treba dodirnuti slona želi li biti sretan. Odlučiš li posjetiti utočište za slonove gdje se nudi prilika za hranjenje slonova, ali i kupanje sa slonovima, možeš u razgovoru s lokalnim stanovništvom saznati i brojne druge legende koje se vežu uz slonove. Zasigurno imaš priliku doživjeti jedno neobično i jedinstveno iskustvo.

image - Destinacija

Posjeti nacionalni park Erawan - jedan od najljepših parkova Tajlanda

Postoje trenutci kada želiš da vrijeme stane kako bi što dulje uživao u trenutku. To ćeš poželjeti prilikom posjete parku Erawan. Nacionalni park Erawan čine brojni impresivni slapovi, jezera tirkizne boje, brojne špilje oko i unutar samog parka.

Potpun doživljaj samog parka možeš postići prolaskom ispod slapa, kupanjem u samim jezerima te spuštanjem vodopadima, što park nudi kao mogućnost. Naravno, i samo uživanje u bajkovitoj prirodi je relaksirajuće. Kažu koliko god vremena proveo u Erawanu, poželiš još ostati.

image - Destinacija

Cjenkaj se i kupuj u plutajućim tržnicama, s Talvijem ćeš posjetiti "Damnoen Saduak"

U okolici Bangkoka ima više plutajućih tržnica (eng. floating market), a najpoznatije su:

  • Damnoen Saduak
  • Amphawa
  • Khlong Lat Mayom.

Iskustvo vožnje kanuom iz kojih kupuješ voće, povrće, suvenire i druge tradicionalne delicije, uz to se i cjenkaš, zasigurno je nešto što ti se ne događa svaki dan. Zapravo, dogodit će ti se najviše par puta u životu. Sinergija mirisa, boja, zvukova i tradicije, te iskustvo vožnje brodicama kroz kanale bila je inspiracija i za neke filmske projekte.

kompas icon

Nepisano je pravilo ako je cijena istaknuta na proizvodu da ga toliko treba i platiti, inače se treba cjenkati. Mi mislimo da se svakako treba cjenkati.

image - Destinacija

Posjeti tržnicu kroz koju prolazi vlak - "Maeklong Railway Market"

Maeklong Railway Market je tržnica kroz koju prolazi vlak između štandova. Zasigurno si to vidio u filmovima, a tu možeš potpuno doživjeti taj šušur i buku te oko osam puta dnevno vidjeti prolazak vlaka doslovno kroz tržnicu.

image - Destinacija

Uživaj u šetnji uz plažu i upoznaj šarmantni grad Ao Nang, smješten u Krabi (južni dio Tajlanda)

Nakon obilaska Bangkoka, u njegovom punom sjaju i živosti koju grad nudi, vrijeme je za malo opuštanja, a gdje drugo nego u gradu Ao Nang, koji se nalazi u pokrajini Krabi. Plaže tog područja su definitivno mjesto na kojem se možeš potpuno opustiti i obnoviti energiju za iduće avanture. Izleti na najpopularnije otoke tog arhipelaga (Poda, Chicken, Tup) nude mogućnost upuštanja u neku od morskih avantura poput ronjenja.

Na spomen Ao Nang mnogi vide kristalno čisto more, plaže, aktivnosti vezane uz more, no je li to jedino što nudi ovo prekrasno mjesto? Naravno da ne! Tu možeš, osim kušanja tradicionalne i jedinstvene hrane, okušati se i u pripremi iste. To su neke od uspomena koje nosiš doma i protkaš ih kroz cijeli život. Ima tu još mnoštvo zanimljivosti koje ti ostavljamo da sam istražiš i iznenadiš se!

image - Destinacija

Vožnja kajakom kod Bor Thor sela

Posjetiš li selo Bor Thor imaš mogućnost vožnje kajakom po rijeci, uvalama, šumovitim područjima te prolaziti kroz špilje koje obiluju mnogobrojnim stalaktitima i stalagmitima. Fotografije majmuna u njihovom prirodnom okruženju su famozne, prizori mogu biti dobra ideja za slanje razglednice prijateljima.

Špilje su bogate arheološkim ostatcima i crtežima koji su nastali kroz povijest, jedna od tih špilja je i Tham Pee Hua Toe. Često ćete čuti da je ovo mjesto raj na zemlji i od ljudi koji vole avanture, a i od onih koji vole uživati i odmarati u prirodi bez previše adrenalina. Možemo reći da se na ovom izletu događa sinergija i jednog i drugog.

image - Destinacija

Posjeti najljepši dio Tajlanda - Phi Phi otoci

Phi Phi otoci su jedan od najljepših dijelova Tajlanda. Osim prekrasnih plaža, u ovom dijelu Tajlanda možeš uživati u veselom i bogatom noćnom životu. Međusobno preplitanje barova, restorana i lokalnih trgovina pridonose potpunom doživljaju.

image - Destinacija

Posjeti najpopularniju plažu Tajlanda - Maya Bay

Maya Bay plaža se nalazi uz litice u uvali što joj daje dojam potpune osamljenosti i mira. Ako si gledao film „The Beach“ znaš o čemu govorimo.

image - Destinacija

Posjeti Monkey beach - hranjenje, kupanje i fotografiranje s majmunima na plaži

Monkey beach je plaža na kojoj možeš napraviti još neke od fenomenalnih fotografija. Hranjenje, fotografiranje i kupanje s majmunima ne gledaš samo na filmovima, to se događa upravo tebi.

image - Destinacija

Tajland putovanja i iskustva putnika

Mjesto u kojem jedan dan puniš energiju u prekrasnim pogledima na grad ili uživaš u bajkovitim plažama, a drugi dan je trošiš uz ples, pjesmu, kuhanje i kušanje hrane, adrenalinske avanture u prekrasnim mjestima u prirodi, zasigurno je Tajland. Koliko god dana provedeš na Tajlandu, uvijek će ti faliti još onaj jedan dan. Zasigurno bi i taj dan imao u čemu uživati.

Što kažu naši putnici
nika čorak
star full star full star full star full star full
Putovanje:
Tajland
Odlicna agencija, jako dobra organizacija i izleti. Tajland nas je jako odusevio
Tea Volaric
star full star full star full star full star full
Putovanje:
Tajland
Bilo kuda s Talvi putovanja idite svuda, prvo putovanje preko turističke agencije i preoduševljena, od komunikacije prije i tijekom putovanja, izleti odlični , jako puno novih poznanstava. Najbolji vodič kojeg smo mogli dobiti- Ivan (303) A.🏝️🇹🇭😁🧉❣️ Velike preporuke za Tavli putovanja 💞
antonio boduljak
star full star full star full star full star full
Putovanje:
Tajland
Agencija stvorena za nezaboravna putovanja s kojih se vracate puni doživljaja. Opuštena atmosfera i puno mladih. 💪😎 Preporuka svakome ko se želi odmaknuti od dosadnih putovanja s previše pravila.
Krešimir Tomić
star full star full star full star full star full
Putovanje:
Tajland
Odličan put na Tajland, super program & ekipa Preporuka svima 😎
Barbara B
star full star full star full star full star full
Putovanje:
Tajland
Talvi je jedinstvena putnička agencija s kojom ćete se osjećati kao sa starim prijateljima. Talvi ekipa odiše pozitivnom energijom bez pretencionizma i dati će u svakom trenutku sve od sebe da vam putovanje bude nezaboravno. Vodič Ivan izuzetno je drag i simpatičan, ali i nadasve sposoban te ulijeva pouzdanje u svim situacijama. Agencija nudi dobre programe, zanimljive fakultativne i zabavne opcije, ali će vam dati i vremena i prostora za vlastite aranžmane. Stvarno odlična agencija za mlade!! ♡
Lidija -
star full star full star full star full star full
Putovanje:
Tajland
Toliko dobre energije na 1 mjestu!🤩 Ustvari na 101 mjestu!😁 Ivan je odlično složio program za Tajland, tako da je putovanje bilo kombinacija obilazaka znamenitosti, turističkih atrakcija, avanturističkih izleta, a opet sa dovoljno slobodnog vremena za chill ili neku "laganu pivicu" - ožiljci se još zbrajaju😜 Tajland je čudo sam po sebi, a dodatni plus je bio vidjeti i doživjeti sve tajlandske čari sa Ivanom i našom ekipom...naklon do poda ❤️
Ivana Marinić
star full star full star full star full star full
Putovanje:
Tajland
Definitivno najbolje putovanje do sada! Sve preporuke za Talvi!!! Pohvale za vodiča 🤗Ivan A. 💪🏻
Dora Bara
star full star full star full star full star full
Putovanje:
Tajland
Sve pohvale, od samog početka putovanja i usmjeravanja, do kraja putovanja bez greške. Tajland s Ivanom je bio više od očekivanog.😊🌴
Česta pitanja
U zimskim mjesecima.
Da, ali ne brini jer ćemo ti poslati detaljne upute za izradu tajlandske vize.
Voda iz slavine nije pitka te je istu potrebno kupovati. Alkohol je dostupan (preporučamo bucket koktele).
Probaj Thai masažu, opremi ormar novom odjećom,, proizvodima od svile i kupi mami začine.
Cijene su dosta jeftinije nego u Hrvatskoj.
Valuta je tajlandski baht, a preporučamo da na putovanje nosiš eure ili dolare.
Tajland je sigurna turistička destinacija.
Ponesi ljetnu garderobu kakvu god želiš.
S Talvi all you can drink večerima garantiramo mamurluk baš kao u filmu Mamurluk. :P

© 2023 Talvi putovanja
Izrada web stranica - Fer Projekt