Safari Kenija i Zanzibar 2024

Putovanje avionom
Odaberi datum polaska:

O aranžmanu

✓ avionsku kartu na liniji Zagreb-Istanbul-Nairobi aviokompanije Turkish Airlines

✓ avionsku kartu na liniji Nairobi-Zanzibar lokalne aviokompanije

✓ avionsku kartu na liniji Zanzibar-Istanbul-Zagreb aviokompanije Turkish Airlines

✓ avio takse i pristojbe zračnih luka na svim letovima

✓ 1 x ručna prtljaga (do 7kg) na svim letovima

✓ 1 x predana prtljaga (do 23kg) na svim letovima

✓ 2 noćenja s doručkom u 3-4 krevetnim sobama u hotelu 4* u Nairobiju

✓ 5 dnevni safari u jeepu 4x4 s ulaznicom za nacionalni park

✓ 2 noćenja u 3-4 krevetnom šatoru u kampu u Masai Mari s doručkom, ručkom i

večerom

✓ 1 noćenje u 3-4 krevetnim sobama u hotelu 3* u blizini jezera Nakuru s doručkom i

večerom

✓ 1 noćenje u 3-4 krevetnim sobama u hotelu 3* u blizini jezera Naivasha s doručkom i

večerom

✓ ulaznicu za zaštićeni rezervat Masai Mara

✓ ulaznicu za nacionalni park Jezero Nakuru

✓ ulaznicu za nacionalni park Jezero Naivasha

✓ 4 noćenja s doručkom u 3-4 krevetnim sobama u resortu u mjestu Nungwi na otoku

Zanzibaru

✓ sve transfere prema programu

✓ boravišne pristojbe

✓ licenciranog turističkog pratitelja na hrvatskom jeziku

✓ jamčevno osiguranje & organizaciju puta

✗ ulaznice za muzeje
✗ osobne troškove, hranu & piće
✗ osobno osiguranje

✗ fakultativne izlete
✗ vizu za Keniju (obavezno): 50$
✗ vizu za Tanzaniju (obavezno): 50$


Niti jedan fakultativni izlet nije obvezan. Cijene fakultativa iznose:

● Posjet plemenu Masai Mara: 30€

● Vožnja brodom na otoku Naivasha i posjet Crescent Islandu: 20€

● Izlet Paje + šuma Jozani: 45€

● Izlet Stone town + kornjače + plantaža kave: 55€

● Izlet brodom i ronjenje s dupinima: 60€

Paket svih 5 izleta iznosi 199€. Izleti se plaćaju na licu mjesta

Cijena putovanja uključuje:

✓ 1 x ručna prtljaga (do 7kg) na svim letovima

✓ 1 x predana prtljaga (do 23kg) na svim letovima

● privatna 2krevetna soba: 120€ po osobi (za svih 10 noćenja ukupno)

● za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od izlaska iz Tanzanije

● za hrvatske državljane potrebna je viza za Keniju

● za hrvatske državljane potrebna je viza za Tanzaniju

● niti jedno cjepivo nije obavezno za ovo putovanje

● preporuča se cijepljenje protiv žute groznice

U drugom koraku prijave biraš jednu od dvije opcije:

  • UPLATA NA RAČUN - unutar 24h od prijave potrebno je uplatiti polog u iznosu od 1.290€. Ostatak iznosa moguće je platiti u 2-5 obroka, a ovisno koliko je mjeseci ostalo do polaska. Cijeli iznos potrebno je uplatiti najkasnije 30 dana prije polaska na putovanje. Zimi je stiskavac, a ljeti su ti primanja veća? Ne brini, fleksibilni smo s obrocima!
  • ONLINE KARTIČNO PLAĆANJE - moguće je platiti na 1-12 rata u zadnjem koraku prijave. Cijena putovanja uvećava se za: 1 rata (+2%) | 2-6 rata (+5%) | 7-12 rata (+6%). Mjesto je rezervirano nakon uspješnog plaćanja.

Program putovanja

plavi oblik DAN 30.9.24.

Sastanak grupe u zračnoj luci Zagreb u 11:00h. Check in i ukrcaj na let TK1058 kompanije Turkish Airlines na liniji Zagreb-Istanbul u 13:55. Presjedanje na let TK637 kompanije Turkish Airlines na liniji Istanbul-Nairobi u 19:05h. Večernji let prema Keniji. Slijećemo na afričko tlo u 01:50h (+1) po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih formalnosti transfer do hotela. Check in u sobe. Noćenje.

plavi oblik DAN 1.10.24.

Doručak. Nakon što se naspavamo odlazimo u zajedničku šetnju glavnim gradom države i posjet glavnim gradskim znamenitostima. Upoznajemo se s lokalnom kulturom i običajima. Zajednički odlazak na ručak. Slobodno popodne za vlastito istraživanje Nairobija i pripreme za odlazak u safari. Druženje u hotelu. Noćenje.

plavi oblik DAN 2.10.24.

Doručak. U jutarnjim satima sjedamo u džipove s kojima krećemo u petodnevnu dnevnu safari avanturu! Prolazimo popularnom Velikom rasjednom dolinom gdje radimo foto pauzu. Nastavak putovanja i dolazak u kamp u Masai Mari. Check in u sobe/šator. Ručak u kampu. 

Vožnja džipovima i odlazak u zaštićeni rezervat Masai Mara - jedan od najpoznatijih safari rezervata u cijeloj istočnoj Africi koji se prostire na preko 1.500 km2. Vožnja prostranim savanama i promatranje životinja (zebre, slonovi, žirafe, lavovi, leopardi, gazele, hijene, impale, antilope...) u njihovim prirodnim staništima. Puni dojmova vraćamo se u kamp. Večera u kampu. Druženje uz logorsku vatru. Noćenje.

plavi oblik DAN 3.10.24.

Buđenje u zoru za doručak i rani odlazak u rezervat s ciljem promatranja divljih životinja u lovu na druge koji su najčešći prije izlaska sunca. Vožnja prostranim savanama i uživanje u zrakama jutarnjeg žarko narančastog sunca. Nakon par sati dolazimo do “granice” unutar rezervata koja dijeli kenijski rezervat Masai Mara i tanzanijski Nacionalni park Serengeti. Slobodno šetamo iz Kenije u Tanzaniju i obratno jer ovdje prava granica ne postoji, a sve kako bi životinje mogle raditi svoje migracije sa sjevera na jug i obratno.

Tražimo idealno mjesto za piknik. Prostiremo ručnike u srcu rezervata i radimo pauzu za uživanje u lunch paketu kojeg su nam u kampu pripremili lokalci. Nastavak vožnje i odlazak do rijeke gdje ćemo vidjeti ogromne krokodile i nilske konje. U večernjim satima povratak u kamp. Večera u kampu. Prepričavanje dojmova uz logorsku vatru. Noćenje.

plavi oblik DAN 4.10.24.

Doručak. Check out iz kampa. Mogućnost odlaska u selo Masai Mara. Upoznavanje lokalnog stanovništva i njihovih običaja. Vožnja prema Nacionalnom parku Jezero Nakuru sa zaustavljanjem na putu zbog pauze za ručak. U kasnim popodnevnim satima dolazak u grad Nakuru u blizini jezera Nakuru. Check in u sobe u hotelu. Odmaranje u hotelu nakon 2 naporna dana. Večera. Noćenje.

plavi oblik DAN 5.10.24.

Doručak. Check out iz hotela. Vožnja džipom i ulazak u Nacionalni park Jezero Nakuru. Na jezeru živi više od 500 vrsta i ukupno preko milijun ptica. Najimpresivniji su rozi flamingosi koji vole jezero Nakuru zbog visokog saliniteta. Nastavak vožnje do jezera Naivasha. Vožnja čamcem preko jezera uz prizor nilskih konja koji plivaju u jezeru.

Dolazak na Crescent Island. Šetnja otokom unutar jezera. Na ovom otoku nalaze se samo vrste koje ne napadaju ljude pa ćemo na otoku imati priliku bezbrižno hodati među žirafama i zebrama. Povratak čamcem na kopno. Dolazak u mjesto Naivasha te check in u sobe u hotelu. Druženje. Noćenje.

plavi oblik DAN 6.10.24.

Doručak. Check out iz hotela. Vožnja džipovima do aerodroma Nairobi. Check in i ukrcaj na direktan let Nairobi-Zanzibar lokalne aviokompanije. Slijećemo na otok Zanzibar koji je sastavni dio države Tanzanije. Obavljanje graničnih formalnosti i transfer do resorta. Check in u sobe. Slobodno vrijeme za uživanje u zalasku sunca i večeru na plažama Indijskog oceana. Druženje u resortu. Noćenje.

plavi oblik DAN 7.10.24.

Doručak. Odlazak na fakultativni izlet koji započinjemo posjetom šumi Jozani u kojoj žive Zanzibarski crveni kolobusi - vrsta majmuna koja je dokazano homesick, tj. ugine u slučaju da ju se preseli s otoka Zanzibara! Nastavljamo do obližnjeg popularnog ljetovališta Paje. Slobodno vrijeme za ručak. Cijelo popodne provodimo na plaži. U večernjim satimapovratak u resort. Noćenje.

plavi oblik DAN 8.10.24.

Doručak. Posjet glavnom gradu otoka - Stone town. Šetnja uskim ulicama u kojima je vidljiv arapski utjecaj. Cjenkanje s lokalnim trgovcima. Vožnja drvenim čamcem do obližnjeg otočića na kojem žive divovske kornjače. Povratak na otok i vožnja prema sjeveru. Posjet farmi začina na kojoj ćemo imati prilike vidjeti kako izgleda stablo banane te biljka vanilije, kave i ananasa. Povratak u resort. Slobodno vrijeme za šetnje bijelim pijeskom i uživanje u lokalnoj glazbi na plaži. Noćenje.

plavi oblik DAN 9.10.24.

Doručak. Odlazak na poludnevni izlet brodom kako bi vidjeli dupine u njihovom prirodnom staništu. Pokušaj skakanja u more u vožnji i ronjenje s dupinima u oceanu. Pauza u blizini otoka u vlasništvu Bill Gatesa. Slobodno vrijeme za ronjenje i istraživanje podmorja. Povratak u Nungwi. Slobodno cijelo popodne za odmaranje na plaži, masažu, henna tetoviranje, kupovinu suvenira... 

Uživanje u posljednjoj noći putovanja. Noćenje.

plavi oblik DAN 10.10.24.

Doručak. Check out iz soba. Slobodan cijeli dan za odmaranje i pripremanje za povratak u realnost. U 00:00h polazak prema aerodromu Zanzibar.

plavi oblik DAN 11.10.24.

Check in i ukrcaj na let TK567 kompanije Turkish Airlines na liniji Zanzibar-Istanbul u 04:20h. Slijećemo u Istanbul u 12:10h po lokalnom vremenu. Za vrijeme presjedanja u Duty Freeu trošimo preostale pare. Presjedanje na let TK1055 kompanije Turkish Airlines na liniji Istanbul-Zagreb u 18:30h. S novim prijateljstvima i uspomenama slijećemo u Zagreb u 19:35h po hrvatskom vremenu. Kraj putovanja! :)

Prijavi se

Termin putovanja*
Koji put putuješ s nama?*

© 2023 Talvi putovanja
Izrada web stranica - Fer Projekt