Safari Kenija i Zanzibar

kompas icon

Želiš nešto potpuno drugačije od svega što si do sada vidio i posjetio?

Daleko od luksuza, božanstvenih zgrada modernog doba i materijalizma koje možeš osjetiti i doživjeti u velikim i bogatim zemljama, onda je putovanje u Keniju i Zanzibar pun pogodak.

Zemlja na istočnoj obali Afrike, zadivljujuće, netaknute i veličanstvene prirode, poznata po brojnim nacionalnim parkovima i rezervatima divljih životinja, bogate povijesti i kulturne baštine, ali i gastronomska ponuda lokalnog stanovništva je nešto na čemu će ti i tvoj želudac biti zahvalan. Sve navedeno i puno više od toga je Kenija. Na desetke različitih etničkih skupina koje žive na tom području pridonose bogatom i raznolikom sadržaju koje to mjesto može ponuditi.

S druge strane, otok Zanzibar, smješten u Indijskom oceanu, s kristalno čistim morem, na kojem osjetiš mirise mnogobrojnih začina koji se isprepliću s bogatom poviješću ovog mjesta. Posjetiš li ovaj raj na zemlji, osjetit ćeš utjecaj mnogih kultura, a mi ćemo ti ostaviti prostora da sam istražiš kojih.

KENIJA

Kenija, zemlja koja ima pravo životinjsko carstvo, sve ono što možeš vidjeti u filmovima prirodnog karaktera, slonove, lavove, bizone, zebre i brojne druge životinje koje slobodno šeću u svom prirodnom okruženju. Priroda je božanstvena, osim vizualnih ljepota, nudi ti i dašak adrenalina koji ovo putovanje u Keniju čine moćnim.

Kenija nudi nezaboravno iskustvo koje spaja čarobnu prirodu, bogato povijesno i kulturno nasljeđe, avanturu safarija u spoju s divljinom te sve ono što ne možeš sresti u brojnim zemljama koje si posjetio.

kompas icon

Za sigurnost prilikom posjeta rezervatima divljih životinja, važno je pratiti upute vodiča i poštivati pravila ponašanja u divljini.

image - Destinacija

Nairobi - glavni grad Kenije

Nairobi je centar ovog dijela Afrike kao spoj daška modernog s tradicionalnim, od živopisnih tržnica, bogatih svim onim što Keniju čini prepoznatljivim do modernih muzeja u kojima se možeš upoznati s bogatom kulturnom baštinom ovog podneblja. U gradu Nairobi se nalazi istoimeni nacionalni park, po čemu je jedinstven u svijetu. Večeri možeš upotpuniti noćnim izlascima, jer ovo mjesto je poznato po dojmljivom noćnom životu tijekom kojeg si možeš dati oduška te kušati brojna neobična i ukusna jela koja se nude.

Kenija safari (Afrika)

U razgovoru s ljudima koji žele putovati u Keniju jedna od prvih riječi koje navode kao razloge putovanja je „safari Afrika“. I zaista mislimo da je to nešto što može uvelike obilježiti tvoje putovanje u ovaj dio svijeta.

Safari putovanje je puno više od samog putovanja, to je doživljaj i osjećaj koji dosad nisi ni osjetio ni doživio, jedinstven, neponovljiv, unikatan. Vožnja džipovima popularnom Velikom rasjednom dolinom, posjet i boravak u Masai Mari, ogromnom safari rezervatu u kojem ćeš proživjeti pravu filmsku safari avanturu. Vidjet ćeš neke od životinja prvi put u životu, družiti se s lokalnim stanovništvom uz logorsku vatru, slušati još uvijek neispričane priče safari pustolovina te svjedočiti seobi životinja s jednog kraja svijeta na drugi.

Kenija, safari i kontinent Afrike u cjelini, tvoje putovanje će oblikovati u jednu nezaboravnu avanturu kroz bogatstvo prirodnih krajolika u kojima obitavaju brojne divlje životinje i zaista neusporedive ljepote ovog kontinenta.

image - Destinacija

Masai Mara - poznati safari rezervat na preko 1.500 km²

Masai Mara (Maasai Mara) je ogromni, kažu jedan od najboljih parkova u cijelom svijetu u kojem možeš promatrati divlje životinje u njihovom prirodnom okruženju, kako se sele s jednog dijela svijeta na drugi u tim ogromnim prirodnim prostranstvima. Priroda je divna, bajkovita, ali cijeli taj životinjski „cirkus“ i prizori koje doživiš zasjene biljni svijet ovog podneblja.

Rezervat Masai Mara nudi pogled na životinjski svijet drugim očima, onim kojima su gledali naši preci, u prirodi, bez previše prilagodbe tog okruženja samom čovjeku. Pleme koje živi uz sam rezervat ti može priuštiti da osjetiš njihovu dnevnu rutinu tako što ćeš dan provesti s njima.

Nakon što se vratiš u kamp, vrtiš danima film u glavi, zebre, žirafe, nilski konji, krokodili, lavovi i brojne druge životinje ti prolijeću u vidicima, a priče koje si čuo tada i priroda koju si osjetio „vuku“ te da se vratiš i sve ponovno proživiš.

kompas icon

Voliš li fotografirati? Uvjereni smo da ćeš tu snimiti jedne od najboljih fotografija ikad.

image - Destinacija

Nacionalni park Serengeti - poznato odredište u Tanzaniji na 14.763 km²

Rezervat Masai Mara i tanzanijski Nacionalni park Serengeti graniče i tu se događa migracija životinja s jednog kraja na drugi. Možeš svjedočiti seobi velikih grupa životinja u njihovoj promjeni staništa. U stvarnosti ta granica zaista ne postoji upravo iz ovog razloga, da životinje nesmetano žive i migriraju u svom prirodnom okruženju.

Nacionalni park Jezero Nakuru (slano jezero)

Nacionalni park Jezero Nakuru nude prizore kakve ne viđaš često. Preko 500 vrsta ptica su stanovnici ovog područja, a smatra se da ih je ukupno milijun u ovom području. Do sad si flamingose viđao kao luftiće u plićacima Jadranskog mora, a tu ih možeš vidjeti kao prekrasne roze životinje koje su nastanili ovo područje. Uživaj u čarobnim prizorima Nakuru-a, stvarni su

Jezero Naivasha i vožnja čamcem uz prizor nilskih konja

Prizori kakve si gledao u crtićima će ti priuštiti Jezero Naivasha. Nilski konji koji plivaju ovim jezerom i fotografije koje ćeš zabilježiti su vrijedni prijeđenog puta.

Otok Zanzibar

Zanzibar je područje gdje možeš osjetiti spoj više kultura ako govorimo o povijesnom karakteru, a ako govorimo o svemu drugome to je dio svijeta u kojem mirisi začina lebde zrakom, mjesto je neispričanih priča, biser Indijskog oceana, to je ambijent gdje osjetiš sreću.

Posjetiš li ga u vrijeme nekog od lokalnih festivala zasigurno ćeš poželjeti sudjelovati u njima, ali i posjet šumi Jozani doživjet ćeš prizore koji se ne viđaju često i neke životinjske vrste vidjeti prvi put u životu. Osjetit ćeš njihovu slobodu u prirodi. Kameni grad Zanzibar, u ovo povijesno čudo vrijedi svratiti i priuštiti si dašak prošlosti. Nakon svega uživanje na plaži Nungwija, jednoj od 100 najboljih plaža na svijetu (prema CNN-u 2014.). Tu se možeš okušati u ronjenju ili nekoj drugoj morskoj aktivnosti.

kompas icon

Putovanje u Zanzibar je pustolovina, avantura i početak priče koju ćeš željeti ispričati iznova i iznova.

Jozani šuma - mjesto gdje živi crveni kolobus majmun

U šumi Jozani imaš priliku zabilježiti nešto jedinstveno u svijetu, to je dom Zanzibarskim crvenim kolobusima, majmuni koje možeš vidjeti jedino u ovom dijelu svijeta, pokušaj preseljenja na neki drugi dio svijeta rezultirao je njihovim ugibanjem.

Paje beach - popularno ljetovalište na Zanzibaru

Poznata zanzibarska plaža Paje beach, nudi ti dašak mira i opuštanja te punjenja baterija za avanture koje slijede. Ako poželiš, možeš popiti neki od koktela u lokalnim barovima koji se nalaze na plaži. Nećeš ostati niti gladan, gastronomska ponuda je još bogatija.

image - Destinacija

Stone town (kameni grad) - povijesno srce otoka

Osim turistički, Stone town Zanzibar simbolizira i kao važnu povijesnu lokaciju. Šetnjom ulicama osjetit ćeš zasigurno arapski utjecaj.

kompas icon

Želiš li kupiti neki suvenir ili ti je nešto zapelo za oko kod lokalnih trgovaca, ne zaboravi se cjenkati.

Plaža Nungwi - jedna od najboljih plaža na svijetu

Nungwi je mjesto kristalno čistog mora i prilike za opuštanje ili avanturu, kombiniraj! Činjenica da spada u jednu od najboljih plaža svijeta govori sama za sebe, tu ćeš zasigurno naći ono po što si došao, bio to mir i opuštanje ili pak adrenalin i želja za istraživanjem nečeg novog i nepoznatog ti do sada.

image - Destinacija
image - Destinacija

Jedinstveno iskustvo putovanja u Keniju i Zanzibar

Put u Keniju će ti dati priliku da osjetiš kako kuca srce Afrike u samoj njenoj divljini, osjetiš čistinu netaknute prirode i kako bi neki rekli doživiš susret oči u oči s nekim od najstrašnijih životinja na svijetu. Putovanje u Keniju iskustva su kakva ćeš doživjeti jednom u životu, to je spektakl za dušu.

Put u Zanzibar je neka druga čarolija, blistavilo oceana, mir i adrenalin udaljeni svega par koraka.

S jedne strane Kenija, s druge Zanzibar, put je između dvaju svjetova, putovanje kroz vrijeme, kroz kulturu, kroz ljudskost. Ovim putovanjem u Keniju i Zanzibar možeš iskusiti avanturu koja zaista inspirira.

Safari Kenija i Zanzibar
Česta pitanja

© 2023 Talvi putovanja
Izrada web stranica - Fer Projekt