Meksiko

12.1.-26.1.24.

Cijena po osobi

2.190€

16.499,90kn

Galerija fotki

O aranžmanu

✓ avionsku kartu na relaciji Zagreb-Istanbul-Mexico City
✓ avionsku kartu na relaciji Guadalajara-Cancun
✓ avionsku kartu na relaciji Cancun-Istanbul-Zagreb
✓ avio takse i pristojbe zračnih luka na svim letovima
✓ 1 x ručna prtljaga (do 5kg) na svim letovima
✓ 1 x predana prtljaga (do 20kg) na svim letovima
✓ 3 x noćenje s doručkom u 2krevetnoj sobi u hotelu 3/4* u Mexico Cityu
✓ 2 x noćenje s doručkom u 2krevetnoj sobi u hotelu 3/4* u Guadalajari
✓ 7 x noćenje s doručkom u 2krevetnoj sobi u hotelu 3/4* u mjestu Playa del Carmen
✓ sve transfere prema programu
✓ boravišne pristojbe
✓ licenciranog turističkog pratitelja
✓ jamčevno osiguranje & organizaciju puta

✗ ulaznice za muzeje
✗ osobne troškove, hranu & piće
✗ osobno osiguranje
✗ fakultativne izlete

Niti jedan fakultativni izlet nije obvezan. Cijene fakultativa iznose:

● izlet Xochimilco – 35€
● izlet Teotihuacán – 45€
● izlet Tequila – 45€
● izlet 4 Cenote – 55€
● izlet Isla de Mujeres – 100€
● izlet Tulum & Coba – 55€
● izlet Chichén Itzá – 100€

Paket svih 7 fakultativa iznosi 399€. Izleti se plaćaju na licu mjesta u eurima ili lokalnoj
valuti.

Cijena putovanja uključuje:

✓ 1 x ručna prtljaga (do 5kg) na svim letovima
✓ 1 x predana prtljaga (do 20kg) na svim letovima

● 1krevetna soba: 120€ po osobi (za 12 noćenja ukupno)

Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od izlaska iz Meksika

● za hrvatske državljane NIJE potrebna viza
● COVID19: Sve mjere su ukinute. Za ovo putovanje nije potrebna nikakva COVID dokumentacija.

● Prilikom prijave potrebno je uplatiti polog od minimalno 195€
● Ostatak iznosa moguće je platiti u 6 rata
● Cijeli iznos potrebno je uplatiti najkasnije 45 dana prije polaska na putovanje

Minimalan broj putnika je 10. Agencija zadržava pravo otkaza putovanja do 14 dana prije početka putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika. Organizator putovanja zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile.

Program putovanja

DAN 1, PETAK, 12.1.24.

U 17:00h okupljanje grupe u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu. Check-in i ukrcaj na let TK1056 avio kompanije Turkish Airlines za Istanbul u 20:00h. Slijećemo u Istanbul u 00:10h (subota, 13.1.24.) po lokalnom vremenu. Check in i ukrcaj na let TK181 za Mexico City u 02:15h. Noćni let.

DAN 2, SUBOTA, 13.1.24.

Slijećemo u glavni grad Meksika u 08:10h po lokalnom vremenu (-8h u odnosu na Zagreb). Obavljanje graničnih formalnosti i transfer do hotela. Odmor od leta i odlazak u kratku šetnju te upoznavanje s lokalnim stanovništvom, običajima i kuhinjom. Borba s jet legom najjačim oružjem - tekilom! Druženje uz tacose. Noćenje.

DAN 3, NEDJELJA, 14.1.24.

Doručak. Krećemo u razgled Mexico Citya koji se smatra jednim od najvećih gradova na svijetu. Posjet glavnim gradskim znamenitostima te pauza za ručak. U popodnevnim satima slobodno vrijeme ili odlazak na fakultativni izlet u južni dio grada. Posjećujemo četvrt Xochimilco koja je zbog svojih plutajućih vrtova pronašla mjesto na UNESCO-ovom popisu svjetske baštine. Vožnja šarenim brodovima između vrtova uz zvukove popularnih mariacha. Slobodna večer za vlastite programe ili zajednički odlazak na večeru. Noćenje.

DAN 4, PONEDJELJAK, 15.1.24.

Doručak. Slobodan dan u Mexico Cityu ili odlazak na fakultativni izlet u Teotihuacán - meksički tajanstveni grad piramida. Obilazak piramida Sunca i Mjeseca ovog drevnog grada kojeg su Azteci smatrali gradom bogova. Povratak u hotel i slobodna večer u Mexico Cityu. Noćenje.

DAN 5, UTORAK, 16.1.24.

Doručak. Check-out iz hotela. Transfer do drugog najvećeg grada u Meksiku te glavnog grada savezne države Jalisco - Guadalajara. Zaustavljanja po putu te posjet manjim gradovima na ruti uz pauzu za ručak. U večernjim satima dolazak u Guadalajaru te check-in u hotel. Noćenje.

DAN 6, SRIJEDA, 17.1.24.

Doručak. Slobodan dan u Guadalajari ili odlazak na fakultativni izlet u grad gdje je rođena tekila - Tequila! Šetnja pitoresknim gradićem sa pauzom za ručak. Odlazak u polja agave te tvornicu i kušaonicu tekile. Degustiranje tekile… Nema smisla pisati program za ostatak dana. Povratak u Guadalajaru. Noćenje.

DAN 7, ČETVRTAK, 18.1.24.

Doručak. Slobodno jutro u Guadalajari do polaska na aerodrom. Check-in i ukrcaj na direktan let lokalne avio kompanije prema jugu. U popodnevnim satima slijećemo u Cancun na ugodnih 30°C. Transfer do mjesta Playa del Carmen te check-in u hotel. Slobodna večer za upoznavanje s našom bazom za sljedećih 7 noćenja! Druženje na plaži uz tekilu. Noćenje

DAN 8, PETAK, 19.1.24.

Doručak. Slobodan dan u Playi del Carmen ili odlazak na fakultativni izlet 4 Cenote. Na poluotoku Yucatan postoji na tisuće “rupa” najčešće ispunjenih slatkom vodom, a koji izgledaju kao zatvorena jezera. Cenote puni kišnica koja se filtrira prolazeći kroz tlo pa je voda u njima čista, a Maye su ih štovali kao svete bunare. Tokom dana posjećujemo neke od najpopularnijih i provodimo vrijeme kupajući se u njima. Povratak u hotel. Druženje na plaži. Noćenje.

DAN 9, SUBOTA, 20.1.24.

Doručak. Odlazak na fakultativni izlet na otok žena - Isla Mujeres. Brodom obilazimo otok i kupamo se na predivnim pješčanim plažama. Mogućnost najma golf auta koji su jedino prijevozno sredstvo na otoku. Uživanje do zalaska sunca te povratak u hotel. Izlazak. Noćenje.

DAN 10, NEDJELJA, 21.1.24.

Doručak. Deseti je dan putovanja pa je vrijeme da se odmorimo jedni od drugih. Slobodan dan za odmor i uživanje u okolnim plažama, masažama, ili nekim od aktivnosti koje pruža naša destinacija: rentanje skutera, rentanje quadova i odlazak u prirodu, adrenalinski park, odlazak trajektom na otok Cozumel preko puta našeg mjesta, odlazak na neki od izleta... Druženje u hotelu. Noćenje.

DAN 11, PONEDJELJAK, 22.1.24.

Doručak. Danas idemo na fakultativni izlet kojeg započinjemo posjetom arheološkom lokalitetu Cobi s posjetom piramidama. Mogućnost najma bicikla za obilazak lokaliteta. Nakon pauze za ručak idemo prema Tulumu. Posjet gradiću te odlazak na predivnu pješčanu plažu. Odmaranje i ispijanje koktela do zalaska sunca. Povratak u hotel. Noćenje.

DAN 12, UTORAK, 23.1.24.

Doručak. Fakultativni izlet u jedno od 7 svjetskih čuda modernog doba - Chichén Itzá. Obilazak najpopularnije atrakcije Meksika čije građevine zorno prikazuju više od 1.000 godina kulture Maya te arhitekturu i umjetnost mezoameričkog područja. U povratku radimo pauzu za kupanje u jednoj od mnogobrojnih cenota. Posjet gradu Valladolidu te povratak u hotel. Noćenje.

DAN 13, SRIJEDA, 24.1.24.

Doručak. Zadnji je dan putovanja. Slobodno vrijeme za odmaranje prije povratka u realnost. Mogućnost odlaska u neku od cenota koju nismo stigli posjetiti, chill izlet na hippie otok Holbox, pakiranje prije povratka. Oproštajni party na plaži i uživanje u posljednjoj večeri putovanja. Noćenje.

DAN 14, PETAK, 25.1.24.

Doručak. Check-out iz hotela i transfer do zračne luke Cancun. Check in i ukrcaj na let TK189 avio kompanije Turkish Airlines za Istanbul u 09:50h.

DAN 15, SUBOTA, 26.1.24.

Slijećemo u Istanbul u 05:40h po lokalnom vremenu. Check in i ukrcaj na direktan let TK1053 za Zagreb u 08:15h. S novim prijateljstvima i uspomenama slijećemo u Zagreb u 08:25h po lokalnom vremenu. Kraj putovanja. 🙂

Prijava


    Adresa i kućni broj (koja je na osobnoj iskaznici)*
    Poštanski broj i mjesto stanovanja (koji je na osobnoj iskaznici)*
    Pročitala/o sam i prihvaćamUgovor o putovanju i Opće uvjete agencije

    Pratite nas na Instagramu !