Jordan 3

30.11.-8.12.23.

Cijena po osobi

1.045€

7.873,55kn

865€

6.517,34kn

Snižena cijena traje još samo:

Dan
Sat
Min
Sek

Galerija fotki

Jordan Aftermovie

Pokreni video

O aranžmanu

✓ transfer autobusom do aerodroma u Beču i natrag
✓ povratnu avionsku kartu na relaciji Beč-Amman
✓ avio takse i pristojbe zračnih luka na oba leta
✓ uključena prtljaga OPCIJA 1 (vidi detalje u rubrici Prtljaga)
✓ 4 x noćenje s doručkom u 3-4 krevetnoj sobi u hotelu 3* u Ammanu
✓ 1 x noćenje s doručkom u 3-4 krevetnoj sobi u kampu u pustinji Wadi Rum
✓ 2 x noćenje s doručkom u 3-4 krevetnoj sobi u hotelu 3* u Aqabi
✓ sve transfere prema programu
✓ boravišne pristojbe
✓ licenciranog turističkog pratitelja
✓ jamčevno osiguranje & organizaciju puta

✗ ulaznice za muzeje
✗ osobne troškove, hranu & piće
✗ osobno osiguranje
✗ fakultativne izlete
vizu za Jordan (obavezno): 53€

Niti jedan fakultativni izlet nije obvezan. Cijene fakultativa iznose:

● Ulaznica za Amman teatar te Citadelu: 8€ (60,28kn)
● Izlet u Jerash: 35€ (263,71kn)
● Izlet na Mrtvo more: 40€ (301,38kn)
● Vožnja džipovima u pustinji: 30€ (226,04kn)
● Izlet u Petru: 85€ (640,43kn)

Paket svih 5 fakultativa iznosi 190€ (1.431,56kn). Izleti se plaćaju na licu mjesta u eurima ili
lokalnoj valuti.

● OPCIJA 1: 1 ruksak (40x25x20cm) + 1 predana prtljaga (55x40x20cm do 10kg) –
bez doplate (uključeno u cijenu putovanja)

● OPCIJA 2: 1 ruksak (40x25x20cm) + 1 predana prtljaga (119x119x81cm do 20kg)
doplata 55€ (414,4kn)

● 2krevetna soba: 70€ (527,42kn) po osobi (za 7 noćenja ukupno)
● 1krevetna soba: 120€ (904,14kn) po osobi (za 7 noćenja ukupno)

● za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od
izlaska iz Jordana
● za hrvatske državljane potrebna je viza (agencija izrađuje vizu)
● COVID19: Sve mjere su ukinute. Za ovo putovanje nije potrebna nikakva COVID
dokumentacija.

● Prilikom prijave potrebno je uplatiti polog od minimalno 195€
● Ostatak iznosa moguće je platiti u 3 rata. Cijeli iznos potrebno je uplatiti najkasnije
45 dana prije polaska na putovanje.

Minimalan broj putnika je 10. Agencija zadržava pravo otkaza putovanja do 7 dana prije početka putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika. Organizator putovanja zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile.

Program putovanja

DAN 1, ČETVRTAK, 30.11.23.

U 23:30h okupljanje grupe u Zagrebu. Transfer autobusom do zračne luke Beč.

DAN 2, PETAK, 1.12.23.

Check in i ukrcaj na direktan let W6 2975 kompanije WizzAir na liniji Beč-Amman u 06:20h. Slijećemo u glavni grad Jordana u 12:05h po lokalnom vremenu. Transfer od zračne luke do hotela. Check-in u sobe. Odmor u hotelu. Odlazak u orijentacijsku šetnju i na večeru. Druženje u hotelu i priprema za avanturu od tjedan dana. Noćenje.

DAN 3, SUBOTA, 2.12.23.

Doručak. Odlazak u zajedničku šetnju i upoznavanje s gradom. Obilazak glavnih gradskih znamenitosti - Amman Citadel, rimski teatar te džamija kralja Abdullaha. Nakon šetnje krećemo s cjenkanjem s lokalnim trgovcima i degustacijom domaćih specijaliteta. Slobodno popodne za vlastite programe i upoznavanje iznimno ljubaznog lokalnog stanovništva. U večernjim satima odlazak u popularni Rainbow street na večeru. Druženje u hotelu. Noćenje.

DAN 4, NEDJELJA, 3.12.23.

Doručak. Slobodan dan u Ammanu ili odlazak na fakultativni izlet na Mrtvo more. Na putu ćemo se zaustavi na planini Nebo odakle puca pogleda na more i naselja nomadskih beduina koji žive u okolici. Spuštamo se prema obali Mrtvog mora - najnižna slobodno pristupačna točka na Zemlji. Na -429m nadmorske visine uživamo u ljekovitom mulju te plutanju koje je moguće zbog visoke razine soli u moru - čak do 10 puta slanije od Sredozemnog. Nakon kupanja povratak u Amman. U večernjim satima mogućnost odlaska na Hammam - tradicionalnu kupku s masažom koja će nam dobro doći nakon mazanja ljekovitim blatom na Mrtvom moru. Druženje u hotelu. Noćenje.

DAN 5, PONEDJELJAK, 4.12.23.

Doručak. Slobodan dan u Ammanu ili odlazak na fakultativni izlet u Jerash. Vozimo se na sjever države i po dolasku u Jerash idemo u razgled. U gradu ćemo imati priliku obići ostatke Rimskog carstva te naselja koja datiraju iz brončanog i željeznog doba. Prošetat ćemo se rimskim forumom, hipodromom, teatrom, glavnom ulicom te proći kroz Hadrianova vrata. Pauza za ručak. U popodnevnim satima povratak u Amman. Slobodno vrijeme za vlastite programe u glavnom gradu. U večernjim satima odlazak u rooftop restoran na večeru i shishu u moderni dio grada. Druženje u hotelu. Noćenje.

DAN 6, UTORAK, 5.12.23.

Doručak. Check-out iz hotela u jutarnjim satima. Vožnja prema jugu države te dolazak u Wadi Rum. Fakultativni odlazak na vožnju džipovima po pustinji Wadi Rum koju još nazivaju i Dolina Mjeseca. Zbog crvenog pijeska imat ćete osjećaj da smo na Marsu zbog čega su na ovom mjestu i snimani filmovi poput “Marsovac” i “Crveni planet”. Druženje uz čaj s lokalnim beduinima koji žive u pustinji. Odlazak do prirodnog kamenog luka i penjanje na njega za one malo hrabrije. Mogućnost jahanja deve u pustinji. Transfer do kampa. Večera u kampu u pustnji. Druženje uz logorsku vatru i pjesmu ispod prekrasnog zvjezdanog neba. Noćenje u “hotelu s milijun zvijezda”.

DAN 7, SRIJEDA, 6.12.23.

Doručak. Nastavak putovanja prema Aqabi - najjužniji grad države i popularno ljetovalište. Po dolasku u grad check in u hotel. Grad Aqaba poznat je po svojoj 26km dugoj obali na Crvenom moru. Crveno more smatra se jednim od najljepših u svijetu za ronjenje i razgledavanje koraljnih grebena. Odlazak na fakultativni zaron u Crvenom moru ili slobodno popodne za uživanje na plaži na ugodnih 25+°C. Druženje u hotelu. Noćenje.

DAN 8, ČETVRTAK, 7.12.23.

Slobodno dan u Aqabi ili odlazak na fakultativni izlet u Petru. Po dolasku ulazimo u grad Petru. Šetnja napuštenim gradom koji je u vrijeme Antike bio glavni grad Nabatejaca, a danas je jedno od 7 svjetskih čuda modernog doba. Mogućnost jahanja deve, konja ili magarca u Petri. Slobodno vrijeme za penjanje na vidikovce s kojih puca pogled na popularnu riznicu ili odlazak do samostana. Uživamo u zalasku sunca na najvišim točkama Petre uz kavu ili čaj. Povratak u hotel u Aqabi. Noćenje.

DAN 9, PETAK, 8.12.23.

Check-out iz hotela. Transfer do zračne luke u Ammanu te check-in i ukrcaj na direktan let W6 2976 kompanije WizzAir na liniji Amman-Beč u 12:40h po lokalnom vremenu. Slijećemo u Beč u 14:45h. Transfer za Zagreb uz prepričavanje dojmova. S novim prijateljstvima i uspomenama stižemo u Zagreb u večernjim satima. 🙂

Prijava


    Adresa i kućni broj (koja je na osobnoj iskaznici)*
    Poštanski broj i mjesto stanovanja (koji je na osobnoj iskaznici)*
    Pročitala/o sam i prihvaćamUgovor o putovanju i Opće uvjete agencije

    Pratite nas na Instagramu !