Jordan 1

10.9.-18.9.23.

Cijena po osobi

1.045€

7.873,55kn

Galerija fotki

Jordan Aftermovie

Pokreni video

O aranžmanu

✓ transfer autobusom do aerodroma u Budimpešti i natrag
✓ povratnu avionsku kartu na relaciji Budimpešta-Amman
✓ avio takse i pristojbe zračnih luka na oba leta
✓ uključena prtljaga OPCIJA 1 (vidi detalje u rubrici Prtljaga)
✓ 4 x noćenje s doručkom u 3-4 krevetnoj sobi u hotelu 3* u Ammanu
✓ 1 x noćenje s doručkom u 3-4 krevetnoj sobi u kampu u pustinji Wadi Rum
✓ 2 x noćenje s doručkom u 3-4 krevetnoj sobi u hotelu 3* u Aqabi
✓ sve transfere prema programu
✓ boravišne pristojbe
✓ licenciranog turističkog pratitelja
✓ jamčevno osiguranje & organizaciju puta

✗ ulaznice za muzeje
✗ osobne troškove, hranu & piće
✗ osobno osiguranje
✗ fakultativne izlete
✗ vizu za Jordan (obavezno): 53€

Niti jedan fakultativni izlet nije obvezan. Cijene fakultativa iznose:

 • Ulaznica za Amman teatar te Citadelu – 8€ (60,28kn)
 • Izlet u Jerash: 35€ (263,71kn)
 • Izlet na Mrtvo more: 40€ (301,38kn)
 • Vožnja džipovima u pustinji: 30€ (226,04kn)
 • Izlet u Petru: 75€ (565,09kn)

Paket svih 5 fakultativa iznosi 180€ (1.356,21kn). Izleti se plaćaju na licu mjesta u eurima ili lokalnoj valuti.

 • OPCIJA 1: 1 ruksak (40x25x20cm) + 1 ručna prtljaga (55x40x20cm do 10kg) – bez doplate (uključeno u cijenu putovanja)
 • OPCIJA 2: 1 ruksak (40x25x20cm) + 1 predana prtljaga  (119x119x81cm do 20kg) – doplata 55€ (414,40kn)
 • 2krevetna soba: 70€ (527,42kn) po osobi (za 7 noćenja ukupno)
 • 1krevetna soba: 120€ (904,14kn) po osobi (za 7 noćenja ukupno)
 • za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od izlaska iz Jordana
 • za hrvatske državljane potrebna je viza (agencija izrađuje vizu)
 • COVID19: Sve mjere su ukinute. Za ovo putovanje nije potrebna nikakva COVID dokumentacija.
 • Prilikom prijave potrebno je uplatiti polog od minimalno 200€ (1.506,90kn)
 • Ostatak iznosa moguće je platiti u 3 rate. Cijeli iznos potrebno je uplatiti najkasnije 45 dana prije polaska na putovanje.

Minimalan broj putnika je 10. Agencija zadržava pravo otkaza putovanja do 14 dana prije početka putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika. Organizator putovanja zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile.

Program putovanja

1. DAN, NEDJELJA, 10.9.23.

U jutarnjim satima okupljanje grupe u Zagrebu. Transfer autobusom do zračne luke Budimpešta. Check in i ukrcaj na direktan let FR5097 kompanije Ryanair na liniji Budimpešta-Amman u 16:15h. Slijećemo u glavni grad Jordana u 20:35h po lokalnom vremenu. Transfer od zračne luke do hotela. Check-in u sobe. Druženje u hotelu i priprema za avanturu od tjedan dana. Noćenje.

2. DAN, PONEDJELJAK, 11.9.23.

Doručak. Odlazak u zajedničku šetnju i upoznavanje s gradom. Obilazak glavnih gradskih znamenitosti - Amman Citadel, rimski teatar te džamija kralja Abdullaha. Nakon šetnje krećemo s cjenkanjem s lokalnim trgovcima i degustacijom domaćih specijaliteta. Slobodno popodne za vlastite programe i upoznavanje iznimno ljubaznog lokalnog stanovništva. U večernjim satima odlazak u popularni Rainbow street na večeru. Druženje u hotelu. Noćenje.

3. DAN, UTORAK, 12.9.23.

Doručak. Slobodan dan u Ammanu ili odlazak na fakultativni izlet na Mrtvo more. Na putu ćemo se zaustavi na planini Nebo odakle puca pogleda na more i naselja nomadskih beduina koji žive u okolici. Spuštamo se prema obali Mrtvog mora - najnižna slobodno pristupačna točka na Zemlji. Na -429m nadmorske visine uživamo u ljekovitom mulju te plutanju koje je moguće zbog visoke razine soli u moru - čak do 10 puta slanije od Sredozemnog. Nakon kupanja povratak u Amman. U večernjim satima mogućnost odlaska na Hammam - tradicionalnu kupku s masažom koja će nam dobro doći nakon mazanja ljekovitim blatom na Mrtvom moru. Druženje u hotelu. Noćenje.

4. DAN, SRIJEDA 13.9.23.

Doručak. Slobodan dan u Ammanu ili odlazak na fakultativni izlet u Jerash. Vozimo se na sjever države i po dolasku u Jerash idemo u razgled. U gradu ćemo imati priliku obići ostatke Rimskog carstva te naselja koja datiraju iz brončanog i željeznog doba. Prošetat ćemo se rimskim forumom, hipodromom, teatrom, glavnom ulicom te proći kroz Hadrianova vrata. Pauza za ručak. U popodnevnim satima povratak u Amman. Slobodno vrijeme za vlastite programe u glavnom gradu. U večernjim satima odlazak u rooftop restoran na večeru i shishu u moderni dio grada. Druženje u hotelu. Noćenje.

5. DAN, ČETVRTAK 14.9.23.

Doručak. Check-out iz hotela u jutarnjim satima. Vožnja prema jugu države te dolazak u Wadi Rum. Fakultativni odlazak na vožnju džipovima po pustinji Wadi Rum koju još nazivaju i Dolina Mjeseca. Zbog crvenog pijeska imat ćete osjećaj da smo na Marsu zbog čega su na ovom mjestu i snimani filmovi poput “Marsovac” i “Crveni planet”. Druženje uz čaj s lokalnim beduinima koji žive u pustinji. Odlazak do prirodnog kamenog luka i penjanje na njega za one malo hrabrije. Mogućnost jahanja deve u pustinji. Transfer do kampa. Večera u kampu u pustnji. Druženje uz logorsku vatru i pjesmu ispod prekrasnog zvjezdanog neba. Noćenje u “hotelu s milijun zvijezda”.

6. DAN, PETAK 15.9.23.

Doručak. Nastavak putovanja prema Aqabi - najjužniji grad države i popularno ljetovalište. Po dolasku u grad check in u hotel. Grad Aqaba poznat je po svojoj 26km dugoj obali na Crvenom moru. Crveno more smatra se jednim od najljepših u svijetu za ronjenje i razgledavanje koraljnih grebena. Odlazak na fakultativni zaron u Crvenom moru ili slobodno popodne za uživanje na plaži na ugodnih 30+°C. Druženje u hotelu. Noćenje.

7. DAN, SUBOTA 16.9.23.

Slobodno jutro u Aqabi ili odlazak na fakultativni izlet u Petru. Po dolasku ulazimo u grad Petru. Šetnja napuštenim gradom koji je u vrijeme Antike bio glavni grad Nabatejaca, a danas je jedno od 7 svjetskih čuda modernog doba. Mogućnost jahanja deve, konja ili magarca u Petri. Slobodno vrijeme za penjanje na vidikovce s kojih puca pogled na popularnu riznicu ili odlazak do samostana. Uživamo u zalasku sunca na najvišim točkama Petre uz kavu ili čaj. Povratak u hotel u Aqabi. Noćenje.

8. DAN, NEDJELJA, 17.9.23.

Doručak. Check-out iz hotela. Slobodno jutro za kupovinu suvenira i uživanje u posljednjem danu. Transfer do zračne luke u Ammanu te check-in i ukrcaj na direktan let FR5096 kompanije Ryanair na liniji Amman-Budimpešta u 21:10h po lokalnom vremenu. Slijećemo u Budimpeštu u 23:55h. Transfer za Zagreb uz prepričavanje dojmova.

9. DAN, PONEDJELJAK, 18.9.23.

S novim prijateljstvima i uspomenama stižemo u Zagreb u ranim jutarnjim satima. 🙂

Prijava


  Adresa i kućni broj (koja je na osobnoj iskaznici)*
  Poštanski broj i mjesto stanovanja (koji je na osobnoj iskaznici)*
  Pročitala/o sam i prihvaćamUgovor o putovanju i Opće uvjete agencije

  Pratite nas na Instagramu !