Island

7.10.-14.10.23.

Cijena po osobi

1.395€​​

10.510,63kn

Galerija fotki

O aranžmanu

✓ povratnu avionsku kartu na liniji Zagreb-Beč-Keflavik
✓ avio takse i pristojbe zračnih luka na svim letovima
✓ 1 x ručna prtljaga (do 8kg) na svim letovima
✓ 1 x predana prtljaga (do 23kg) na svim letovima
✓ 4 noćenja u 4-6 krevetnim sobama u hotelu u Reykjaviku
✓ 2 noćenja u 6-8 krevetnim sobama u hostelu u Viku
✓ sve transfere prema programu
✓ boravišne pristojbe
✓ licenciranog turističkog pratitelja na hrvatskom jeziku
✓ jamčevno osiguranje & organizaciju puta

✗ ulaznice za muzeje
✗ osobne troškove, hranu & piće
✗ osobno osiguranje
✗ fakultativne izlete

Niti jedan fakultativni izlet nije obvezan. Cijene fakultativa iznose:

 • Izlet na zapadni dio obale: 45€
 • Izlet Golden Circle: 95€
 • Izlet na jugozapadni dio iz Vika: 55€
 • Izlet na jugoistočni dio iz Vika: 55€
 • Izlet u Plavu lagunu s uključenom ulaznicom: 110€

Paket svih 5 izleta iznosi 349€. Izleti se plaćaju na licu mjesta u eurima ili lokalnoj
valuti.

DODATNO: Ovisno o vremenskoj prognozi dodatno će se u dogovoru s pratiteljem
putovanja organizirati izleti Promatranje kitova te Promatranje polarne svjetlosti.

Cijena putovanja uključuje:
✓ 1 x ručna prtljaga (do 8kg) na svim letovima
✓ 1 x predana prtljaga (do 23kg) na svim letovima

 • privatna 2krevetna soba: 250€ po osobi

NAPOMENA: 4 noćenja u Reykjaviku je privatna soba s privatnom kupaonicom, 2 noćenja u Viku je privatna soba s dijeljenom kupaonicom

 • za hrvatske državljane dovoljna je važeća osobna iskaznica za ovo putovanje
 • COVID19: Sve mjere su ukinute. Za ovo putovanje nije potrebna nikakva COVID dokumentacija.

● Prilikom prijave potrebno je uplatiti polog od minimalno 295€
● Ostatak iznosa moguće je platiti u 3 rate. Cijeli iznos potrebno je uplatiti najkasnije 45 dana prije polaska na putovanje.

Minimalan broj putnika je 8. Agencija zadržava pravo otkaza putovanja do 7 dana prije početka putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika. Organizator putovanja zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile.

Program putovanja

DAN 1, SUBOTA, 7.10.23.

Sastanak grupe u zračnoj luci Zagreb u 09:00h. Check in i ukrcaj na let OS684 kompanije Austrian Airlines na liniji Zagreb-Beč u 11:40h. Presjedanje na let OS327 kompanije Austrian Airlines na liniji Beč-Keflavik u 21:00h. Slijećemo u zemlju vatre i leta u 23:20h po lokalnom vremenu. Transfer od zračne luke do Reykjavika te check in u sobe. Noćenje.

DAN 2, NEDJELJA, 8.10.23.

Slobodan dan za vlastite programe ili odlazak na fakultativni Izlet na zapadni dio obale. Obožavateljima serije Game of thrones te ljubiteljima prirode ovaj će izlet biti neizbježan. Izlet započinjemo posjetom brda Kirkjufell koje se još naziva i crkvena planina, a koje dominira na obali poluotoka Snæfellsnes. Nedaleko od brda nalazi se i vodopad Kirkjufellsfoss koji zajedno s brdom pruža nevjerojatan pogled i doživljaj. Vozimo se dalje po zapadnom dijelu Islanda - do Hellnara, starog ribarskog sela. Ovdje se nalaze poznate stijene nacionalnog parka Snaefellsnes, a dio područja proglašen je prirodnim rezervatom. Za kraj posjećujemo maleno mjesto Buðir koje se nalazi odmah do Hellnara. Povratak u Reykjavik. Noćenje.

DAN 3, PONEDJELJAK, 9.10.23.

Nakon doručka odlazak na najpoznatiju turu Islanda - Golden circle ili Zlatni krug. Prva postaja nam je nacionalni park Thingvellir i Oxararfoss slap. Park Thingvellir jedan je od tri nacionalna parka na Islandu poznat zbog posebnog vulkanskog tektonskog okoliša. Unutar parka nalazi se najveće prirodno jezero na Islandu - Pingvallavatn. Prošetat ćemo jedinim mjestom na svijetu gdje se tektonske ploče mogu vidjeti iznad razine mora (sjevernoamerička i euroazijska ploča). Nastavljamo prema Geysir parku gdje se nalazi poznati Veliki Gejzir te gejzir Strokkur koji izbacuje vodu svakih 5 do 10 minuta, a voda i para idu u zrak do 30 metara visine. Izlet završavamo odlaskom na Gulfoss slapove čije ime znači zlatni slap, a ime je dobio zbog sunčevih zraka koje daju dojam da je voda obasjana zlatom za vedrog vremena. Nastavljamo putovanje uz kraća zaustavljanja na putu radi fotografiranja islandskih konja i prekrasne prirode. Povratak u Reykjavik. Slobodna večer za vlastite programe. Noćenje.

DAN 4, UTORAK, 10.10.23.

Slobodno jutro za šetnju Reykjavikom ili odlazak na fakultativni izlet brodom na Promatranje kitova. Jeste li znali da stanovnici Islanda zarađuju više od promatranja kitova nego od lova na kitove, po kojem su prijašnjih godina bili prepoznatljivi? Osim kitova, na ovom izletu vidjet ćemo i mnoštvo raznovrsnih ptica koje nastanjuju Island. Nakon 3satne vožnje brodom i promatranja kitova vraćamo se u Reykjavik. Slobodno popodne za vlastite programe. U dogovoru s pratiteljem putovanja mogućnost zajedničkog odlaska u Sky lagoon na kupanje u bazenima s pogledom na more. Slobodna večer za vlastite programe u Reykjaviku. Noćenje.

DAN 5, SRIJEDA, 11.10.23.

Check out iz soba. Vožnja prema Viku uz kraća zaustavljanja po putu radi fotografiranja prekrasne prirode. Prva postaja nam je Seljalandsfoss - jedan od najpoznatijih vodopada i jedna od 10 najfotografiranijih prirodnih ljepota Islanda. Posebnost kod ovog slapa je u tome što sa livade ispred slapa postoji staza koja vodi iza slapa te pruža jedinstveni prizor pogleda na slap “iza pozornice” ili popularno nazvano “iza zavjese”. Kompletno mokri nastavljamo prema Viku. Check in u sobe i presvlačenje u suhu robu. Dalje nastavljamo do slapa Skogafoss koji je jedinstven jer dolazi izravno od 2 glečera - Eyjafjallajokull i Myrdalsjokull. Oni uporniji koji će savladati oko 500 stepenica moći će se popeti do vrha slapa, dok će ostali uživati u njegovom prizoru od dolje. Nakon kratke vožnje stižemo do mjesta Dyrholaey - bivšeg otoka vulkanskog podrijetla s visinom od 120 metara iznad mora. Za kraj dana spuštamo se na najpoznatiju crnu plažu Reynisfjara koja se smatra najljepšom zbog bazaltnih stijena, bučnih i velikih valova te prekrasnog pogleda. Povratak u Vik. Slobodna večer za vlastite programe. POLARNA SVJETLOST: U slučaju dobre prognoze u večernjim satima mogućnost odlaska na fakultativni izlet Promatranje polarne svjetlosti. 🙂 Povratak u hostel. Noćenje.

DAN 6, ČETVRTAK, 12.10.23.

Nakon doručka idemo na fakultativni izlet koji započinjemo posjetom kanjonu Fjadrargljufur koji ima svoje zidove od sedre, a između teče rijeka Fjara. Putem dalje radimo foto pauze uz prekrasna polja lave, a nerijetko ćemo se zaustaviti i kako bi vidjeli domaće životinje uz cestu. Vozimo se do najpopularnije znamenitosti u parku Skaftafell - slapa Svartifoss koji u prijevodu znači crni slap. Island je zemlja vulkana, nestvarne prirode i ledenjaka. Ako temperature ne budu visoke (iz sigurnosnih razloga posjet ledanjaku tada nije moguć) idemo na Vatnajokull - ledenjak u istoimeni nacionalni park. Park je inače najveći na Islandu te drugi najveći u Europi, dok je ledenjak najpoznatiji na Islandu te glavna atrakcija otoka. Izlet završavamo posjetom Dijamantnoj plaži. Jökulsárlón je glacijalna laguna na jugoistoku Islanda čije vode obiluju komadima ledenjaka iz Breiðamerkurjökull te Vatnajökull glečera. Voda dalje teče prema Atlantskom oceanu, a komade leda ostavlja na crnoj plaži koji tamo izgledaju kao dijamanti na crnoj podlozi, a po čemu je plaža kasnije dobila ime. Povratak u Vik. Druženje. Noćenje.

DAN 7, PETAK, 13.10.23.

Check out iz soba. Radimo foto pauzu kod olupine zrakoplova Sólheimasandur, inače u vlasništvu mornarice SAD-a koji se srušio na crnu plažu u Sólheimasanduru 1973. godine i još uvijek stoji na tom mjestu. Krećemo prema nezaobilaznoj Plavoj laguni koja je uvrštena u Top 25 čuda svijeta prema National Geographicu. Ovo je najpopularnije odredište za kupanje na Islandu zbog svoje svijetlo plave boje čija temperatura iznosi oko 37°C. Opuštanje u laguni uz piće i blatnu masku na licu. Nakon lagune slijedi transfer do aerodroma Keflavik i oproštaj od Islanda. Check in i ukrcaj na direktan let OS328 kompanije Austrian Airlines na liniji Keflavik-Beč u 00:10h (subota, 14.10.). Noćni let prema Beču.

DAN 8, SUBOTA, 14.10.23.

Slijećemo u Beč u 06:15h po lokalnom vremenu. Presjedanje na let OS683 kompanije Austrian Airlines na liniji Beč-Zagreb u 10:10h. S novim prijateljstvima i uspomenama slijećemo u Zagreb u 11:00h. 🙂

Prijava


  Adresa i kućni broj (koja je na osobnoj iskaznici)*
  Poštanski broj i mjesto stanovanja (koji je na osobnoj iskaznici)*
  Pročitala/o sam i prihvaćamUgovor o putovanju i Opće uvjete agencije

  Pratite nas na Instagramu !