4.490 kn 3.490 kn
Cijena po osobi
Talvi later

Ovo putovanje ima oznaku Talvi later

Planirani termini putovanja:
2021.: listopad, studeni
2022.: travanj, svibanj, listopad, studeni

CIJENA (po osobi) TALVI LATER → 3.490 kn

REDOVNA → 4.490 kn

CIJENA UKLJUČUJE transfer busom od Zagreba do zračne luke Budimpešta i natrag
povratnu avionsku kartu na relaciji Budimpešta-Amman
avio takse i pristojbe zračnih luka
priority boarding na oba leta
1 x ručna prtljaga (do 10kg) dimenzija do 55x40x20cm
1 x ručna prtljaga dimenzija do 40x25x20cm
4 x noćenja u hotelu 3* u Ammanu u 3/4 krevetnoj sobi
1 x noćenje u kampu u pustinji Wadi Rum (3-6 osoba)
2 x noćenja u hotelu 3* u Aqabi u 3/4 krevetnoj sobi
večera u pustinji Wadi Rum
boravišne pristojbe
transfere od i do zračnih luka prema programu
doručak prema programu
licenciranog turističkog pratitelja
jamčevno osiguranje & organizaciju puta
CIJENA NE UKLJUČUJE ulaznice za muzeje/atrakcije
osobne troškove, hranu & piće
osobno osiguranje
fakultativne izlete
vizu za Jordan (obavezno): 400kn
DOPLATE (opcionalno)
  • dvokrevetna soba: 450kn po osobi
  • jednokrevetna soba: 900kn po osobi
  • dodatna predana prtljaga dimenzija do 55x40x20cm (do 10kg): 300kn
  • dodatna predana prtljaga dimenzija do 119x119x81cm (do 20kg): 600kn
DOKUMENTI
  • za ovo putovanje potrebna je ​važeća putovnica ​koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od izlaska iz Jordana
  • za hrvatske državljane ​potrebna je viza
PLAĆANJE
Minimalan broj putnika je 10.
Agencija zadržava pravo otkaza putovanja do 14 dana prije početka putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika.

Organizator putovanja zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile.

 

1

Dan 1, subota

U jutarnjim satima okupljanje grupe u Zagrebu. Transfer minibusom/autobusom do zračne luke Budimpešta. Check in i ukrcaj na direktan let FR5097 kompanije Ryanair na liniji Budimpešta-Amman u 15:45h. Slijećemo u glavni grad Jordana u 20:05h po lokalnom vremenu. Transfer od zračne luke do hotela. Check-in u sobe. Druženje u hotelu i priprema za avanturu od tjedan dana. Noćenje.
2

Dan 2, nedjelja


Doručak. Odlazak u zajedničku šetnju i upoznavanje s gradom. Obilazak glavnih gradskih znamenitosti – Amman Citadel, rimski teatar te džamija kralja Abdullaha. Nakon šetnje krećemo s cjenkanjem s lokalnim trgovcima i degustacijom domaćih specijaliteta. Slobodno popodne za vlastite programe i upoznavanje iznimno ljubaznog lokalnog stanovništva. Odlazak na čaj i nargilu u popularni Rainbow street ili obližnji kafić. Druženje u hotelu. Noćenje.
3

Dan 3, ponedjeljak


Doručak. Slobodan dan u Ammanu ili odlazak na fakultativni izlet u Jerash. Vozimo se na sjever države i po dolasku u Jerash idemo u razgled. U gradu ćemo imati priliku obići ostatke Rimskog carstva te naselja koja datiraju iz brončanog i željeznog doba. Prošetat ćemo se rimskim forumom, hipodromom, teatrom, glavnom ulicom te proći kroz Hadrianova vrata. Nakon pauze za ručak posjećujemo tvrđavu Ajloun u istoimenom gradu. U popodnevnim satima povratak u Amman. Slobodno vrijeme za vlastite programe u glavnom gradu. Druženje u hotelu. Noćenje.
4

Dan 4,utorak


Doručak. Slobodan dan u Ammanu ili odlazak na fakultativni izlet na Mrtvo more. Na putu ćemo se zaustavi na planini Nebo odakle puca pogleda na more i naselja nomadskih beduina koji žive u okolici. Spuštamo se prema obali Mrtvog mora – najnižna slobodno pristupačna točka na Zemlji. Na -429m nadmorske visine uživamo u ljekovitom mulju te plutanju koje je moguće zbog visoke razine soli u moru – čak do 10 puta slanije od Sredozemnog. Nakon kupanja povratak u Amman. Slobodna večer za vlastite programe. Druženje u hotelu. Noćenje.
5

Dan 5, srijeda


Doručak. Check-out iz hotela u jutarnjim satima. Vožnja prema jugu države i jednom od najpoznatijih mjesta na svijetu – grad Petra. Po dolasku ulazimo u grad Petru (ili slobodno vrijeme u Ma’anu). Šetnja napuštenim gradom koji je u vrijeme Antike bio glavni grad Nabatejaca, a danas je jedno od 7 svjetskih čuda modernog doba. Mogućnost jahanja deve, konja ili magarca u Petri. Slobodno vrijeme za penjanje na vidikovce s kojih puca pogled na popularnu riznicu ili odlazak do samostana. Uživamo u zalasku sunca na najvišim točkama Petre uz kavu ili čaj. Okupljanje grupe i vožnja prema pustinji Wadi Rum. Transfer džipovima do modernog kampa u pustinji. Smještaj u sobe. Večera. Druženje uz logorsku vatru i pjesmu ispod prekrasnog zvjezdanog neba. Noćenje u “hotelu s milijun zvijezda”.
6

Dan 6,četvrtak


Doručak. Fakultativni odlazak na vožnju džipovima po pustinji Wadi Rum koju još nazivaju i Dolina Mjeseca. Zbog crvenog pijeska imat ćete osjećaj da smo na Marsu zbog čega su na ovom mjestu i snimani filmovi poput “Marsovac” i “Crveni planet”. Druženje uz čaj s lokalnim beduinima koji žive u pustinji. Odlazak do prirodnog kamenog luka i penjanje na njega za one malo hrabrije. Mogućnost jahanja deve u pustinji. Povratak u kamp i transfer džipovima do obližnjeg mjesta. Nastavak putovanja prema Aqabi – najjužniji grad države i popularno ljetovalište. Po dolaskuu grad check in u hotel. Slobodno vrijeme za večeru ili šetnju gradom. Druženje u hotelu. Noćenje.
7

Dan 7, petak


Doručak. U jutarnjim satima praznika rada odlazimo u zajedničku šetnju gradom i obilazak glavnih gradskih znamenitosti. Slobodno vrijeme za ručak i šetnju. U popodnevnim satima odlazak na pješčanu plažu. Grad Aqaba poznat je po svojoj 26km dugoj obali na Crvenom moru. Crveno more smatra se jednim od najljepših u svijetu za ronjenje i razgledavanje koraljnih grebena. Mogućnost ronjenja ili snorklinga. Uživanje u kupanju, sunčanju i piciginuna ugodnih 30+ C. Povratak u hotel. Noćenje.
8

Dan 8,subota


Doručak. Check-out iz hotela. Slobodno jutro za kupovinu suvenira i uživanje u posljednjem danu. Transfer do zračne luke u Ammanu te check-in i ukrcaj na direktan let FR5096 kompanije Ryanair na liniji Amman-Budimpešta u 20:30h po lokalnom vremenu. Slijećemo u Budimpeštu u 23:05h. Transfer za Zagreb.
9

Dan 9,nedjelja


Transfer minibusom/autobusom do Zagreba uz prepričavanje dojmova. S novim prijateljstvima i uspomenama stižemo u Zagreb u jutarnjim satima. 🙂


Adresa i kućni broj (koja je na osobnoj iskaznici)*

Poštanski broj i mjesto stanovanja (koji je na osobnoj iskaznici)*

Pročitala/o sam i prihvaćamUgovor o putovanju i Opće uvjete agencije