Putovanje u Meksiko
07.12. - 20.12.24

Putovanje avionom

O aranžmanu

✓ avionsku kartu na liniji Zagreb-Istanbul-Mexico City aviokompanije TurkishAirlines

✓ avionsku kartu na liniji Mexico City-Guadalajara lokalne aviokompanije

✓ avionsku kartu na liniji Guadalajara-Cancun lokalne aviokompanije

✓ avionsku kartu na liniji Cancun-Istanbul-Zagreb aviokompanije TurkishAirlines

✓ avio takse i pristojbe zračnih luka na svim letovima

✓ 1 x ruksak (do 5kg) na svim letovima

✓ 1 x ručna prtljaga (do 15kg) na svim letovima

✓ 1 x predana prtljaga (do 25kg) na svim letovima

✓ 3 noćenja s doručkom u 3/4 krevetnoj sobi u hotelu 4* u Mexico Cityu

✓ 3 noćenja s doručkom u 3/4 krevetnoj sobi u hotelu 4* u Guadalajari

✓ 5 noćenja s doručkom u 3/4 krevetnoj sobi u hotelu 3* u mjestu Playa del Carmen

✓ sve transfere prema programu

✓ boravišne pristojbe

✓ licenciranog turističkog pratitelja na hrvatskom jeziku

✓ jamčevno osiguranje & organizaciju puta

✗ ulaznice za muzeje
✗ osobne troškove, hranu & piće
✗ osobno osiguranje
✗ fakultativne izlete

Niti jedan fakultativni izlet nije obvezan. Cijene fakultativa iznose:

 • Izlet Xochimilco & Coyoacan - 45€
 • Izlet Teotihuacán - 55€
 • Izlet Tequila - 65€
 • Izlet Coba + 2 cenote - 70€
 • Izlet Chichén Itzá + 2 cenote - 115€

  Cijena putovanja uključuje:

  ✓ 1 x ruksak (do 5kg) na svim letovima
  ✓ 1 x ručna prtljaga (do 15kg) na svim letovima
  ✓ 1 x predana prtljaga (do 25kg) na svim letovima

  ● privatna 2krevetna soba: 120€ po osobi (za svih 11 noćenja ukupno)

  ● za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od izlaska iz Meksika

  ● za hrvatske državljane NIJE potrebna viza

  Program putovanja

  plavi oblik DAN 7.12.24.

  U 17:00h okupljanje grupe u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu. Check in i ukrcaj na let TK1056 avio kompanije Turkish Airlines za Istanbul u 19:55. Slijećemo u Istanbul u 00:10h (nedjelja, 1.12.24.) po lokalnom vremenu. Presjedanje na let TK184 za Mexico City u 02:25h. Noćni let.

  plavi oblik DAN 8.12.24.

  Slijećemo u glavni grad Meksika u 08:15h po lokalnom vremenu (-7h u odnosu na Zagreb). Obavljanje graničnih formalnosti i transfer do hotela. Check in u sobe. Odlazak u zajedničku šetnju do centra grada koji broji gotovo 25 milijuna stanovnika. Upoznavanje s lokalnim stanovništvom, običajima i kuhinjom. U pratnji lokalnog vodiča šetnja kineskom četvrti do palače lijepih umjetnosti. Razgled završavamo na velebnom glavnom gradskom trgu - Zocalo. Slobodno vrijeme za ručak. Slobodno popodne za samostalno istraživanje grada i odmor od leta. Mogućnost posjeta vidikovcu u Torre Latino i uživanje u zalasku sunca. Noćenje.

  plavi oblik DAN 9.12.24.

  Doručak. Fakultativni izlet u četvrti Xochimilco i Coyoacan. Izlet započinjemo posjetom sveučilišnom kampusu - upečatljivoj zgradi u centru Sveučilišta koje broji više od 200.000 studenata. Nastavak do četvrti Xochimilco koja je zbog svojih plutajućih vrtova pronašla mjesto na UNESCO-ovom popisu svjetske baštine. Vožnja šarenim brodovima između vrtova uz zvukove popularnih mariacha. Nastavak do četvrti Coyoacan. Slobodno vrijeme za šetnju šarmantnom četvrti i ručak. Mogućnost posjeta muzeja Frida Kahlo.

  plavi oblik DAN 10.12.24.

  Doručak. Odlazak na fakultativni izlet Teotihuacan - meksički tajanstveni grad piramida. U pratnji lokalnog vodiča obilazak piramida Sunca i Mjeseca ovog drevnog grada kojeg su Asteci smatrali gradom bogova. Nakon pauze za ručak posjet Bazilici Gospe Guadalupske - najvažnija crkva u Meksiku i jedno od najposjećenijih svetišta u svijetu. Povratak u hotel u kasnim popodnevnim satima. Slobodna večer ili zajednički odlazak na meksičku večeru. Posjet popularnom restoranu uz degustacije lokalnih specijaliteta i neizostavnih tequile i mezcala. Party uz mariache do kasnih noćnih sati. Noćenje.

  plavi oblik DAN 11.12.24.

  Doručak. Slobodno jutro za posjete muzejima, kupovinu suvenira ili spavanje. Check out iz hotela i transfer do aerodroma. Check in i ukrcaj na direktan let lokalne aviokompanije na liniji Mexico City-Guadalajara. Nakon kratkog leta (1:15h) stižemo u drugi najveći grad u Meksiku i glavni grad savezne države Jalisco - Guadalajara. Transfer do hotela te check in u sobe. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

  plavi oblik DAN 12.12.24.

  Doručak. Nakon što se naspavamo idemo u zajednički obilazak Guadalajare u pratnji lokalnog vodiča. Posjet glavnim gradskim znamenitostima. Slobodno popodne za samostalno istraživanje Guadalajare. Samostalni povratak u hotel u centru grada. Noćenje.

  plavi oblik DAN 13.12.24.

  Doručak. Odlazak na fakultativni izlet u grad gdje je rođena tekila -Tequila! Izlet započinjemo posjetom maloj tvornici i kušaonici ovog popularnog meksičkog napitka. Upoznavanje s procesom i proizvodnjom. Nakon degustiranja dolazimo do spoznaje da tekila nije toliko loše piće koliko u Hrvatsku dolaze samo nisko kvalitetne tekile. Vožnja uz beskrajna polja agave i dolazak do druge tvornice koja proizvodi veće količine i koristi brže industrijske metode. Opet degustiranje tekile. :D Pauza za fotografiranje u poljima agave. 

  Dolazak u gradić Tequila i odlazak na ručak. Slobodno popodne za samostalno istraživanje ovog pitoresknog gradića. Mamurni povratak u Guadalajaru. Noćenje.

  plavi oblik DAN 14.12.24.

  Doručak. Check out iz soba i transfer do aerodroma. Check in i ukrcaj na direktan let lokalne aviokompanije na liniji Guadalajara-Cancun. Transfer do hotela u popularnom ljetovalištu Playa del Carmen. Check in u sobe. Slobodno vrijeme za šetnju 5. avenijom ili odlazak na plažu. Uživanje u zalasku sunca. Noćenje.

  plavi oblik DAN 15.12.24.

  Doručak. Odlazak na fakultativni izlet Coba + 2 cenote. Izlet započinjemo posjetom arheološkom lokalitetu Coba unutar kojeg rentamo bicikle ili plaćamo za taxi bicikle i vozimo se šumskim krajem do piramida. Nastavljamo do cenota. Na poluotoku Yucatan postoji na tisuće “rupa” najčešće ispunjenih slatkom vodom, a koji izgledaju kao zatvorena jezera. Cenote puni kišnica koja se filtrira prolazeći kroz tlo pa je voda u njima čista, a Maye su ih štovali kao svete bunare. Kupanje u cenotama i pauza za ručak.

  Nakon pauze za ručak odlazak u Tulum. Dolazak na popularnu pješčanu plažu Paraiso. Slobodno popodne za kupanje i odmor. Uživanje u zalasku sunca i povratak u hotel.

  plavi oblik DAN 16.12.24.

  Doručak. Deseti je dan putovanja pa je vrijeme da se odmorimo jedni od drugih. Slobodan dan za odmor i uživanje u okolnim plažama, masažama ili nekim od aktivnoste koje pruža naša destinacija: rentanje skutenja ili quadova i odlazak u prirodu, adrenalinski park,... Mogućnost izleta na Isla Mujeres ili odlazak trajektom na otok Cozumel koji se nalazi preko puta našeg mjesta. Druženje u hotelu. Noćenje.

  plavi oblik DAN 17.12.24.

  Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet Chichen Itza + 2 cenote. Posjet glavnom lokalitetu mayanske kulture i jednom od 7 svjetskih čuda modernog doba. Obilazak najpopularnije atrakcije Meksika čije građevine zorno prikazuju više od 1.000 godina kulute Maya te arhitekturu i umjetnost mezoameričkog područja. 

  Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje i kupovinu suvenira. Pauza za ručak. Posjet nove 2 cenote i kupanje. Povratak u hotel u kasnim popodnevnim satima. U večernjim satima odlazak na popularni Coco Bongo show. Uživanje u 5h showa uz neograničenu konzumaciju alkohola. Noćenje.

  plavi oblik DAN 18.12.24.

  Doručak. Slobodan dan za vlastite programe. Uživanje u posljednjem danu putovanja na plaži, odlazak na neki od izleta, kupovina suvenira,... Druženje u hotelu i prepričavanje svega što smo prošli u zadnjih 12 dana. Noćenje.

  plavi oblik DAN 19.12.24.

  Doručak. Check out iz hotela i transfer do aerodroma Cancun. Check in i ukrcaj na let TK189 avio kompanije Turkish Airlines na liniji Cancun-Istanbul u 09:50h.

  plavi oblik DAN 20.12.24.

  Slijećemo u Istanbul u 05:45h po lokalnom vremenu. Presjedanje na let TK1053 za Zagreb u 08:15h. S novim prijateljstvima i uspomenama slijećemo u Zagreb u 08:25h po lokalnom vremenu. Kraj putovanja. :)

  Rezerviraj putovanje

  Odaberi datum polaska *
  Koji put putuješ s nama?*

  Što kažu naši putnici?

  Stipe Markovic
  star full star full star full star full star full
  Putovanje: Tajland
  Prvo putovanje s Talvijem u Thailand,al sigurno ne i posljednje. Odlicna agencija koja je isplanirala svaki moment putovanja uz dosta slobodnog vremena i stvorila nam ljepe uspomene za zivota. Atmosfera odlicna od samog pocetka zahvaljujuci Tonki koja je odlican vodic,strpljiva i dostupna u svakom momentu te zna napraviti dobar provod i docarat lipote Thailanda. Vidimo se na iducem putovanju…
  Silvija Pisk
  star full star full star full star full star full
  Putovanje: Jordan
  Svake pohvale agenciji Talvi putovanja na besprijekorno organiziranoj stručnoj ekskurziji u Jordan. Ako je i bilo nekih problema tijekom putovanja, nismo ih uopće primijetili jer je vodič Ivan s lakoćom balansirao između zahtjevnih putnika i navada lokalnih stanovnika. Iz Jordana pamtim samo krasne ljude, čudesne znamenitosti i divnu prirodu te preporučam svima da se odvaže s Talvi putovanjima do Jordana. P.S. Uzeti u obzir da nisam preveliki pobornik grupnih organiziranih putovanja, no s Talvi putovanjima bih vrlo rado u neku novu avanturu!
  Manuela Bačak
  star full star full star full star full star full
  Putovanje: Istanbul
  Putovanje nadmašilo sva očekivanja. Sve preporuke za Talvi, ekipa kao i vodič Ivan uljepšali putovanje.
  Daniela Jurić
  star full star full star full star full star full
  Putovanje: Istanbul
  Putovanje za 10 👌 Ivan najboljiii vodic
  Katarina Strkalj
  star full star full star full star full star full
  Putovanje: Istanbul
  Odlican vodic , zabavno putovanje , savrsena destinacija. Wow
  Mario Ban
  star full star full star full star full star full
  Putovanje: Tajland
  Izvrsna ekipa i vodič.Toplo preporučam!
  Cvit Divji
  star full star full star full star full star full
  Putovanje: Maroko
  Veselo putovanje, pozitivna atmosfera, Antonio je jako srdačan, uslužan, komunikativan, ugodno druženje, zagarantirana zabava,svaka preporuka🤗
  lovro stepanić
  star full star full star full star full star full
  O terenskoj nastavi studenata povijesti FFZG u južnu Srbiju i Makedoniju se može reći samo sve najbolje. Plan razgledavanja, prijevoz, organizacija i sve ostalo su za svaku pohvalu. Atmosfera je bila vrhunska što je velikim dijelom zasluga naše vodičice Tonke. Njoj veliki 5+ za pristupačnost i druželjubivost te za kompetentno vođenje putovanja.

  © 2023 Talvi putovanja
  Izrada web stranica - Fer Projekt