Safari Kenija i Zanzibar
30.09. - 11.10.24

Putovanje avionom

O aranžmanu

✓ avionsku kartu na liniji Zagreb-Istanbul-Nairobi aviokompanije Turkish Airlines

✓ avionsku kartu na liniji Nairobi-Zanzibar lokalne aviokompanije

✓ avionsku kartu na liniji Zanzibar-Istanbul-Zagreb aviokompanije Turkish Airlines

✓ avio takse i pristojbe zračnih luka na svim letovima

✓ 1 x ručna prtljaga (do 7kg) na svim letovima

✓ 1 x predana prtljaga (do 23kg) na svim letovima

✓ 2 noćenja s doručkom u 3-4 krevetnim sobama u hotelu 4* u Nairobiju

✓ 5 dnevni safari u jeepu 4x4 s ulaznicom za nacionalni park

✓ 2 noćenja u 3-4 krevetnom šatoru u kampu u Masai Mari s doručkom, ručkom i

večerom

✓ 1 noćenje u 3-4 krevetnim sobama u hotelu 3* u blizini jezera Nakuru s doručkom i

večerom

✓ 1 noćenje u 3-4 krevetnim sobama u hotelu 3* u blizini jezera Naivasha s doručkom i

večerom

✓ ulaznicu za zaštićeni rezervat Masai Mara

✓ ulaznicu za nacionalni park Jezero Nakuru

✓ ulaznicu za nacionalni park Jezero Naivasha

✓ 4 noćenja s doručkom u 3-4 krevetnim sobama u resortu u mjestu Nungwi na otoku

Zanzibaru

✓ sve transfere prema programu

✓ boravišne pristojbe

✓ licenciranog turističkog pratitelja na hrvatskom jeziku

✓ jamčevno osiguranje & organizaciju puta

✗ ulaznice za muzeje
✗ osobne troškove, hranu & piće
✗ osobno osiguranje

✗ fakultativne izlete
✗ vizu za Keniju (obavezno): 50$
✗ vizu za Tanzaniju (obavezno): 50$


Niti jedan fakultativni izlet nije obvezan. Cijene fakultativa iznose:

● Posjet plemenu Masai Mara: 30€

● Vožnja brodom na otoku Naivasha i posjet Crescent Islandu: 20€

● Izlet Paje + šuma Jozani: 45€

● Izlet Stone town + kornjače + plantaža kave: 55€

● Izlet brodom i ronjenje s dupinima: 60€

Paket svih 5 izleta iznosi 199€. Izleti se plaćaju na licu mjesta

Cijena putovanja uključuje:

✓ 1 x ručna prtljaga (do 7kg) na svim letovima

✓ 1 x predana prtljaga (do 23kg) na svim letovima

● privatna 2krevetna soba: 120€ po osobi (za svih 10 noćenja ukupno)

● za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od izlaska iz Tanzanije

● za hrvatske državljane potrebna je viza za Keniju

● za hrvatske državljane potrebna je viza za Tanzaniju

● niti jedno cjepivo nije obavezno za ovo putovanje

● preporuča se cijepljenje protiv žute groznice

  • Prilikom prijave potrebno je uplatiti polog od minimalno 295€
  • Ostatak iznosa moguće je platiti u 6 rata. Cijeli iznos potrebno je uplatiti najkasnije 45 dana prije polaska na putovanje.

Program putovanja

plavi oblik DAN 30.9.24.

Sastanak grupe u zračnoj luci Zagreb u 11:00h. Check in i ukrcaj na let TK1058 kompanije Turkish Airlines na liniji Zagreb-Istanbul u 13:55. Presjedanje na let TK637 kompanije Turkish Airlines na liniji Istanbul-Nairobi u 19:05h. Večernji let prema Keniji. Slijećemo na afričko tlo u 01:50h (+1) po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih formalnosti transfer do hotela. Check in u sobe. Noćenje.

plavi oblik DAN 1.10.24.

Doručak. Nakon što se naspavamo odlazimo u zajedničku šetnju glavnim gradom države i posjet glavnim gradskim znamenitostima. Upoznajemo se s lokalnom kulturom i običajima. Zajednički odlazak na ručak. Slobodno popodne za vlastito istraživanje Nairobija i pripreme za odlazak u safari. Druženje u hotelu. Noćenje.

plavi oblik DAN 2.10.24.

Doručak. U jutarnjim satima sjedamo u džipove s kojima krećemo u petodnevnu dnevnu safari avanturu! Prolazimo popularnom Velikom rasjednom dolinom gdje radimo foto pauzu. Nastavak putovanja i dolazak u kamp u Masai Mari. Check in u sobe/šator. Ručak u kampu. 

Vožnja džipovima i odlazak u zaštićeni rezervat Masai Mara - jedan od najpoznatijih safari rezervata u cijeloj istočnoj Africi koji se prostire na preko 1.500 km2. Vožnja prostranim savanama i promatranje životinja (zebre, slonovi, žirafe, lavovi, leopardi, gazele, hijene, impale, antilope...) u njihovim prirodnim staništima. Puni dojmova vraćamo se u kamp. Večera u kampu. Druženje uz logorsku vatru. Noćenje.

plavi oblik DAN 3.10.24.

Buđenje u zoru za doručak i rani odlazak u rezervat s ciljem promatranja divljih životinja u lovu na druge koji su najčešći prije izlaska sunca. Vožnja prostranim savanama i uživanje u zrakama jutarnjeg žarko narančastog sunca. Nakon par sati dolazimo do “granice” unutar rezervata koja dijeli kenijski rezervat Masai Mara i tanzanijski Nacionalni park Serengeti. Slobodno šetamo iz Kenije u Tanzaniju i obratno jer ovdje prava granica ne postoji, a sve kako bi životinje mogle raditi svoje migracije sa sjevera na jug i obratno.

Tražimo idealno mjesto za piknik. Prostiremo ručnike u srcu rezervata i radimo pauzu za uživanje u lunch paketu kojeg su nam u kampu pripremili lokalci. Nastavak vožnje i odlazak do rijeke gdje ćemo vidjeti ogromne krokodile i nilske konje. U večernjim satima povratak u kamp. Večera u kampu. Prepričavanje dojmova uz logorsku vatru. Noćenje.

plavi oblik DAN 4.10.24.

Doručak. Check out iz kampa. Mogućnost odlaska u selo Masai Mara. Upoznavanje lokalnog stanovništva i njihovih običaja. Vožnja prema Nacionalnom parku Jezero Nakuru sa zaustavljanjem na putu zbog pauze za ručak. U kasnim popodnevnim satima dolazak u grad Nakuru u blizini jezera Nakuru. Check in u sobe u hotelu. Odmaranje u hotelu nakon 2 naporna dana. Večera. Noćenje.

plavi oblik DAN 5.10.24.

Doručak. Check out iz hotela. Vožnja džipom i ulazak u Nacionalni park Jezero Nakuru. Na jezeru živi više od 500 vrsta i ukupno preko milijun ptica. Najimpresivniji su rozi flamingosi koji vole jezero Nakuru zbog visokog saliniteta. Nastavak vožnje do jezera Naivasha. Vožnja čamcem preko jezera uz prizor nilskih konja koji plivaju u jezeru.

Dolazak na Crescent Island. Šetnja otokom unutar jezera. Na ovom otoku nalaze se samo vrste koje ne napadaju ljude pa ćemo na otoku imati priliku bezbrižno hodati među žirafama i zebrama. Povratak čamcem na kopno. Dolazak u mjesto Naivasha te check in u sobe u hotelu. Druženje. Noćenje.

plavi oblik DAN 6.10.24.

Doručak. Check out iz hotela. Vožnja džipovima do aerodroma Nairobi. Check in i ukrcaj na direktan let Nairobi-Zanzibar lokalne aviokompanije. Slijećemo na otok Zanzibar koji je sastavni dio države Tanzanije. Obavljanje graničnih formalnosti i transfer do resorta. Check in u sobe. Slobodno vrijeme za uživanje u zalasku sunca i večeru na plažama Indijskog oceana. Druženje u resortu. Noćenje.

plavi oblik DAN 7.10.24.

Doručak. Odlazak na fakultativni izlet koji započinjemo posjetom šumi Jozani u kojoj žive Zanzibarski crveni kolobusi - vrsta majmuna koja je dokazano homesick, tj. ugine u slučaju da ju se preseli s otoka Zanzibara! Nastavljamo do obližnjeg popularnog ljetovališta Paje. Slobodno vrijeme za ručak. Cijelo popodne provodimo na plaži. U večernjim satimapovratak u resort. Noćenje.

plavi oblik DAN 8.10.24.

Doručak. Posjet glavnom gradu otoka - Stone town. Šetnja uskim ulicama u kojima je vidljiv arapski utjecaj. Cjenkanje s lokalnim trgovcima. Vožnja drvenim čamcem do obližnjeg otočića na kojem žive divovske kornjače. Povratak na otok i vožnja prema sjeveru. Posjet farmi začina na kojoj ćemo imati prilike vidjeti kako izgleda stablo banane te biljka vanilije, kave i ananasa. Povratak u resort. Slobodno vrijeme za šetnje bijelim pijeskom i uživanje u lokalnoj glazbi na plaži. Noćenje.

plavi oblik DAN 9.10.24.

Doručak. Odlazak na poludnevni izlet brodom kako bi vidjeli dupine u njihovom prirodnom staništu. Pokušaj skakanja u more u vožnji i ronjenje s dupinima u oceanu. Pauza u blizini otoka u vlasništvu Bill Gatesa. Slobodno vrijeme za ronjenje i istraživanje podmorja. Povratak u Nungwi. Slobodno cijelo popodne za odmaranje na plaži, masažu, henna tetoviranje, kupovinu suvenira... 

Uživanje u posljednjoj noći putovanja. Noćenje.

plavi oblik DAN 10.10.24.

Doručak. Check out iz soba. Slobodan cijeli dan za odmaranje i pripremanje za povratak u realnost. U 00:00h polazak prema aerodromu Zanzibar.

plavi oblik DAN 11.10.24.

Check in i ukrcaj na let TK567 kompanije Turkish Airlines na liniji Zanzibar-Istanbul u 04:20h. Slijećemo u Istanbul u 12:10h po lokalnom vremenu. Za vrijeme presjedanja u Duty Freeu trošimo preostale pare. Presjedanje na let TK1055 kompanije Turkish Airlines na liniji Istanbul-Zagreb u 18:30h. S novim prijateljstvima i uspomenama slijećemo u Zagreb u 19:35h po hrvatskom vremenu. Kraj putovanja! :)

Rezerviraj putovanje

Odaberi datum polaska *
Koji put putuješ s nama?*

Što kažu naši putnici?

Klaudija tomić
star full star full star full star full star full
Putovanje: Maroko
Nezaboravno putovanje u Maroko uz najboljeg vodiča koji se pobrinuo da nam ovo putovanje bude savršeno.
Andrea Zorica
star full star full star full star full star full
Putovanje: Istanbul
Imam samo riječi pohvale vodičima (Tonki i Ivanu) i vozačima ( Darku i Marinu). Put do Istanbula je trajao dugo, ali uz njih je sve prošlo glatko i zabavno. Još uvijek se divim vozačima i njihovoj strpljivosti u vožnji po gradu te prelascima preko granica. Hvala Vam! Što se tiče Tonke, zaista odličan vodič, dostupna kad god ju trebaš, a i kad ju ne trebaš ona provjeri je li sve u redu. Pokazala nam je sve što trebamo znati za snalaženje u tako velikom gradu i hvala joj. Voljela bi da mi bude vodič u svim sljedećim putovanjima sa Talvijem, a bit će ih sigurno. Ivanu hvala za zabavu koju nam je pružio u restoranima, hostelu i vožnjama. Ukratko, predlažem svima Talvi agenciju, zaista jedno divno iskustvo uz divne ljude.
Ivana Raic
star full star full star full star full star full
Putovanje: Egipat
Ivek top vodič, putovanje u Egipat je puno novih iskustava i doživljaja :)
Davor Pleša
star full star full star full star full star full
Putovanje: Island
Putovanje s Tonkom i Ivanom nije kao putovanje s vodičima, nego kao s prijateljima koji dijele strast prema otkrivanju novih destinacija. Savršen program, besprijekorna organizacija, odlična atmosfera i nezaboravna ekipa. Inače izbjegavam agencije, ali s Talvijem sam putovao dvaput u dva mjeseca i jedva čekam putovati opet. Čista petica, svaka preporuka!
Lucija Pavin
star full star full star full star full star full
Putovanje: Maroko
Najbolja agencija ikad, hvala vam ❤️
Helena Medica
star full star full star full star full star full
Putovanje: Egipat
Moje prvo,ali zasigurno ne i posljednje putovanje sa Talvi agencijom. Sve pohvale od organizacije,suputnika,genijalnog vodiča,zabave,novih prijatelja i nezaboravnog iskustva. Vjerujte mi sa ovom agencijom poželjeti ćete da Vaše putovanje nikada ne završi!❤️ Ivane hvala na divnim uspomenama!
Ivan Balentović
star full star full star full star full star full
Putovanje: Tajland
Super organizacija, riječima se ne može opisat. Stvarno treba doživit.. Iskustvo koje ću prepričavat cijeli život. Ekipa je za 10. Moja preporuka za agenciju. Samo tako nastavite. Hvala na svemu.
Bruna Boko
star full star full star full star full star full
Putovanje: Budimpešta
Jedinstveno iskustvo koje bi preporučila svima željnim dobre zabave i novih iskustava…definitivno se vracamo opet i veselimo se novim avanturama….veliki pozdravi i hvala Ivanu od Luke i Brune 🙂

© 2023 Talvi putovanja
Izrada web stranica - Fer Projekt