Putovanje u Jordan
05.05. - 13.05.24

Putovanje avionom

O aranžmanu

✓ transfer autobusom do aerodroma u Budimpešti i natrag
✓ povratnu avionsku kartu na relaciji Budimpešta-Amman
✓ avio takse i pristojbe zračnih luka na oba leta
✓ uključena prtljaga OPCIJA 1 (vidi detalje u rubrici Prtljaga)
✓ 4 x noćenje s doručkom u 3-4 krevetnoj sobi u hotelu 3* u Ammanu
✓ 1 x noćenje s doručkom u 3-4 krevetnoj sobi u kampu u pustinji Wadi Rum
✓ 2 x noćenje s doručkom u 3-4 krevetnoj sobi u hotelu 3* u Aqabi
✓ sve transfere prema programu
✓ boravišne pristojbe
✓ licenciranog turističkog pratitelja
✓ jamčevno osiguranje & organizaciju puta

✗ ulaznice za muzeje
✗ osobne troškove, hranu & piće
✗ osobno osiguranje
✗ fakultativne izlete
✗ vizu za Jordan (obavezno): 53€

Niti jedan fakultativni izlet nije obvezan. Cijene fakultativa iznose:

 • Ulaznica za Amman teatar te Citadelu – 8€ 
 • Izlet u Jerash: 35€ 
 • Izlet na Mrtvo more: 40€ 
 • Vožnja džipovima u pustinji: 30€ 
 • Izlet u Petru: 85€ 

Paket svih 5 fakultativa iznosi 190€. Izleti se plaćaju na licu mjesta u eurima ili lokalnoj valuti.

 • OPCIJA 1: 1 ruksak (40x25x20cm) + 1 ručna prtljaga (55x40x20cm do 10kg) – bez doplate (uključeno u cijenu putovanja)
 • OPCIJA 2: 1 ruksak (40x25x20cm) + 1 predana prtljaga (119x119x81cm do 20kg) – doplata 55€ 
 • 2krevetna soba: 70€ po osobi (za 7 noćenja ukupno)
 • 1krevetna soba: 120€ po osobi (za 7 noćenja ukupno)
 • za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od izlaska iz Jordana
 • za hrvatske državljane potrebna je viza (agencija izrađuje vizu)
 • COVID19: Sve mjere su ukinute. Za ovo putovanje nije potrebna nikakva COVID dokumentacija.
kompas icon

Noć u pustinji ispod milijun zvijezda, plutanje na Mrtvom moru, drevni grad Petra-jedno od sedam svjetskih čuda uz Talvi ekipu jamče nezaboravno putovanje. 

Očekivanja vs. stvarnost - kako se s Talvijem putuje po Jordanu:

Program putovanja

plavi oblik DAN 5.5.24.

Polazak s autobusnog kolodvora u Zadru u 05:00h. Polazak s dogovorenog mjesta u Zagrebu u 08:30h. Transfer autobusom do zračne luke Budimpešta. Check in i ukrcaj na direktan let FR5097 avio kompanije RyanAir na liniji Budimpešta-Amman u 16:10h.

Slijećemo u glavni grad Jordana u 20:30h po lokalnom vremenu. Transfer od zračne luke do hotela. Check-in u sobe. Druženje u hotelu i priprema za avanturu od tjedan dana. Noćenje.

plavi oblik DAN 6.5.24.

Doručak. Odlazak u zajedničku šetnju i upoznavanje s gradom. Obilazak glavnih gradskih znamenitosti - Amman Citadel, rimski teatar te džamija kralja Abdullaha. Nakon šetnje krećemo s cjenkanjem s lokalnim trgovcima i degustacijom domaćih specijaliteta. Slobodno popodne za vlastite programe i upoznavanje iznimno ljubaznog lokalnog stanovništva. U večernjim satima odlazak u popularni Rainbow street na večeru. Druženje u hotelu. Noćenje.

plavi oblik DAN 7.5.24.

Doručak. Slobodan dan u Ammanu ili odlazak na fakultativni izlet na Mrtvo more. Na putu ćemo se zaustavi na planini Nebo odakle puca pogleda na more i naselja nomadskih beduina koji žive u okolici. Spuštamo se prema obali Mrtvog mora koje je najnižna slobodno pristupačna točka na Zemlji. Na -429m nadmorske visine uživamo u ljekovitom mulju te plutanju koje je moguće zbog visoke razine soli u moru - čak do 10 puta slanije od Sredozemnog. Nakon kupanja povratak u Amman. U večernjim satima mogućnost odlaska na Hammam - tradicionalnu kupku s masažom koja će nam dobro doći nakon mazanja ljekovitim blatom na Mrtvom moru. Druženje u hotelu. Noćenje.

plavi oblik DAN 8.5.24.

Doručak. Slobodan dan u Ammanu ili odlazak na fakultativni izlet u Jerash. Vozimo se na sjever države i po dolasku u Jerash idemo u razgled. U gradu ćemo imati priliku obići ostatke Rimskog carstva te naselja koja datiraju iz brončanog i željeznog doba. Prošetat ćemo se rimskim forumom, hipodromom, teatrom, glavnom ulicom te proći kroz Hadrianova vrata. Pauza za ručak. U popodnevnim satima povratak u Amman. Slobodno vrijeme za vlastite programe u glavnom gradu. U večernjim satima odlazak u rooftop restoran na večeru i shishu u moderni dio grada. Druženje u hotelu. Noćenje.

plavi oblik DAN 9.5.24.

Doručak. Check-out iz hotela u jutarnjim satima. Vožnja prema jugu države te dolazak u Wadi Rum. Fakultativni odlazak na vožnju džipovima po pustinji Wadi Rum koju još nazivaju i Dolina Mjeseca. Zbog crvenog pijeska imat ćete osjećaj da smo na Marsu zbog čega su na ovom mjestu i snimani filmovi poput “Marsovac” i “Crveni planet”. Druženje uz čaj s lokalnim beduinima koji žive u pustinji. Odlazak do prirodnog kamenog luka i penjanje na njega za one malo hrabrije. Mogućnost jahanja deve u pustinji. Transfer do kampa. Večera u kampu u pustnji. Druženje uz logorsku vatru i pjesmu ispod prekrasnog zvjezdanog neba. Noćenje u “hotelu s milijun zvijezda”.

plavi oblik DAN 10.5.24.

Doručak. Nastavak putovanja prema Aqabi - najjužniji grad države i popularno ljetovalište. Po dolasku u grad check in u hotel. Grad Aqaba poznat je po svojoj 26km dugoj obali na Crvenom moru. Crveno more smatra se jednim od najljepših u svijetu za ronjenje i razgledavanje koraljnih grebena. Odlazak na fakultativni zaron u Crvenom moru ili slobodno popodne za uživanje na plaži na ugodnih 30+°C. Druženje u hotelu. Noćenje.

plavi oblik DAN 11.5.24.

Slobodno jutro u Aqabi ili odlazak na fakultativni izlet u Petru. Po dolasku ulazimo u grad Petru. Šetnja napuštenim gradom koji je u vrijeme Antike bio glavni grad Nabatejaca, a danas je jedno od 7 svjetskih čuda modernog doba. Mogućnost jahanja deve, konja ili magarca u Petri. Slobodno vrijeme za penjanje na vidikovce s kojih puca pogled na popularnu riznicu ili odlazak do samostana. Uživamo u zalasku sunca na najvišim točkama Petre uz kavu ili čaj. Povratak u hotel u Aqabi. Noćenje.

plavi oblik DAN 12.5.24.

Doručak. Check-out iz hotela. Slobodno jutro za kupovinu suvenira i uživanje u posljednjem danu. Transfer do zračne luke u Ammanu te check-in i ukrcaj na direktan let FR5096 avio kompanije RyanAir na liniji Amman-Budimpešta u 21:05h po lokalnom vremenu. Slijećemo u
Budimpeštu u 23:45h. Transfer za Zagreb i Zadar uz prepričavanje dojmova.

plavi oblik DAN 13.5.24.

S novim prijateljstvima i uspomenama stižemo u Zagreb par sati iza ponoći te u Zadar u kasnim noćnim (ranim jutarnjim) satima. :)

Rezerviraj putovanje

Odaberi datum polaska *
Koji put putuješ s nama?*

Što kažu naši putnici?

Tomislav Radović
star full star full star full star full star full
Putovanje: Dubai
Svaka pohvala za turističku agenciju i organizaciju svega, pogotovo za tur. vod.Antonia.Hvala vam za nikad bolji provod na putovanju za Dubai od 16.01.2023. godine i takođe hvala na vašem strpljenju i ljubaznošću da nam svima ugodite i udovoljite. Odlični ste i vidimo se opet!!😎🙋‍♂️
Klaudija tomić
star full star full star full star full star full
Putovanje: Maroko
Nezaboravno putovanje u Maroko uz najboljeg vodiča koji se pobrinuo da nam ovo putovanje bude savršeno.
Marta Šimunović
star full star full star full star full star full
Putovanje: Budimpešta
Predivno iskustvo, vodič Ivan je legenda, a i ostatak cijele ekipe je bio odličan... 🤗
Petar Poljak
star full star full star full star full star full
Putovanje: Maroko
Putovanje je u globalu bilo 4/5, simpaticni vodici i aktivnosti na putovanju spasavaju ocijenu! Uz sve te dobre stvari ima i onih manje dobrih koje su moje osobno misljenje. Volio bih da smo imali malo vise slobodnog vremena za vlastite aktivnosti i malo manje putovanja busom i vise kupanja u oceanu😆 Fakultativa Chefchaouen - plavi grad lijepo je za vidjeti, ali 9h voznje nije vrijedno.
Dragana Kljaić
star full star full star full star full star full
Putovanje: Egipat
Ludo i nezaboravno! 🫶
Martina Cetina
star full star full star full star full star full
Putovanje: Maroko
Putovanje za pamćenje. Odlična organizacija i vodstvo od strane vodiča. Svake pohvale i preporuke 🤗🤗
David Kostić
star full star full star full star full star full
Putovanje: Maroko
Nezaboravno iskustvo, vodić Ivan prva liga! Jedva čekam sljedeće putovanje s Talviem
martina klarica
star full star full star full star full star full
Putovanje: Jordan
S Talvijem smo putovali u Jordan. Jako smo zadovoljni programom, smjestajem, rasporedom i naravno samim vodičem. Cijelo putovanje je proslo u veseloj, opustenoj i ugodnoj atmosferi. Tople preporuke, a nase putovanje bi svakako opet ponovili 😃

© 2023 Talvi putovanja
Izrada web stranica - Fer Projekt