Putovanje na Island
19.10. - 26.10.24

Putovanje avionom

O aranžmanu

✓ povratnu avionsku kartu na liniji Zagreb/Zadar/Split-Beč-Keflavik
✓ avio takse i pristojbe zračnih luka na svim letovima
✓ 1 x ručna prtljaga (do 8kg) na svim letovima
✓ 1 x predana prtljaga (do 23kg) na svim letovima
✓ 4 noćenja u 4-6 krevetnim sobama u hotelu u Reykjaviku
✓ 2 noćenja u 6-8 krevetnim sobama u hostelu u Viku
✓ sve transfere prema programu
✓ boravišne pristojbe
✓ licenciranog turističkog pratitelja na hrvatskom jeziku
✓ jamčevno osiguranje & organizaciju puta

✗ ulaznice za muzeje
✗ osobne troškove, hranu & piće
✗ osobno osiguranje
✗ fakultativne izlete

Niti jedan fakultativni izlet nije obvezan. Cijene fakultativa iznose:

  • Izlet na zapadni dio obale: 45€
  • Izlet Golden Circle: 95€
  • Izlet na jugozapadni dio iz Vika: 55€
  • Izlet na jugoistočni dio iz Vika: 55€
  • Izlet u Plavu lagunu s uključenom ulaznicom: 110€

Paket svih 5 izleta iznosi 349€. Izleti se plaćaju na licu mjesta u eurima ili lokalnoj
valuti.

DODATNO: Ovisno o vremenskoj prognozi dodatno će se u dogovoru s pratiteljem
putovanja organizirati izleti Promatranje kitova te Promatranje polarne svjetlosti.

Cijena putovanja uključuje:
✓ 1 x ručna prtljaga (do 8kg) na svim letovima
✓ 1 x predana prtljaga (do 23kg) na svim letovima

  • privatna 2krevetna soba: 200€ po osobi

NAPOMENA: 4 noćenja u Reykjaviku je privatna soba s privatnom kupaonicom, 2 noćenja u Viku je privatna soba s dijeljenom kupaonicom

  • za hrvatske državljane dovoljna je važeća osobna iskaznica za ovo putovanje

Program putovanja

plavi oblik DAN 19.10.24.

Sastanak grupe u zračnoj luci Split u 12:40h. Check in i ukrcaj na let OS746 kompanije Austrian Airlines na liniji Split-Beč u 15:10h.

Sastanak grupe u zračnoj luci Zagreb u 08:50h. Check in i ukrcaj na let OS684 kompanije Austrian Airlines na liniji Zagreb-Beč u 11:20h. Nalaženje s ostatkom putnika u Beču.

Presjedanje na let OS327 kompanije Austrian Airlines na liniji Beč-Keflavik u 21:00h.

Slijećemo u zemlju vatre i leta u 23:20h po lokalnom vremenu. Transfer od zračne luke do Reykjavika te check in u sobe. Noćenje.

plavi oblik DAN 20.10.24.

Slobodan dan za vlastite programe ili odlazak na fakultativni Izlet na zapadni dio obale. Obožavateljima serije Game of thrones te ljubiteljima prirode ovaj će izlet biti neizbježan. Izlet započinjemo posjetom brda Kirkjufell koje se još naziva i crkvena planina, a koje dominira na obali poluotoka Snæfellsnes. Nedaleko od brda nalazi se i vodopad Kirkjufellsfoss koji zajedno s brdom pruža nevjerojatan pogled i doživljaj.

Vozimo se dalje po zapadnom dijelu Islanda - do Hellnara, starog ribarskog sela. Ovdje se nalaze poznate stijene nacionalnog parka Snaefellsnes, a dio područja proglašen je prirodnim rezervatom. Za kraj posjećujemo maleno mjesto Buðir koje se nalazi odmah do Hellnara. Povratak u Reykjavik. Noćenje.

plavi oblik DAN 21.10.24.

Nakon doručka odlazak na najpoznatiju turu Islanda - Golden circle ili Zlatni krug. Prva postaja nam je nacionalni park Thingvellir i Oxararfoss slap. Park Thingvellir jedan je od tri nacionalna parka na Islandu poznat zbog posebnog vulkanskog tektonskog okoliša. Unutar parka nalazi se najveće prirodno jezero na Islandu - Pingvallavatn. Prošetat ćemo jedinim mjestom na svijetu gdje se tektonske ploče mogu vidjeti iznad razine mora (sjevernoamerička i euroazijska ploča).

Nastavljamo prema Geysir parku gdje se nalazi poznati Veliki Gejzir te gejzir Strokkur koji izbacuje vodu svakih 5 do 10 minuta, a voda i para idu u zrak do 30 metara visine. Izlet završavamo odlaskom na Gulfoss slapove čije ime znači zlatni slap, a ime je dobio zbog sunčevih zraka koje daju dojam da je voda obasjana zlatom za vedrog vremena. Nastavljamo putovanje uz kraća zaustavljanja na putu radi fotografiranja islandskih konja i prekrasne prirode. Povratak u Reykjavik. Slobodna večer za vlastite programe. Noćenje.

plavi oblik DAN 22.10.24.

Slobodno jutro za šetnju Reykjavikom ili odlazak na fakultativni izlet brodom na Promatranje kitova. Jeste li znali da stanovnici Islanda zarađuju više od promatranja kitova nego od lova na kitove, po kojem su prijašnjih godina bili prepoznatljivi? Osim kitova, na ovom izletu vidjet ćemo i mnoštvo raznovrsnih ptica koje nastanjuju Island. Nakon 3satne vožnje brodom i promatranja kitova vraćamo se u Reykjavik. Slobodno popodne za vlastite programe. U dogovoru s pratiteljem putovanja mogućnost zajedničkog odlaska u Sky lagoon na kupanje u bazenima s pogledom na more. Slobodna večer za vlastite programe u Reykjaviku. Noćenje.

plavi oblik DAN 23.10.24.

Check out iz soba. Vožnja prema Viku uz kraća zaustavljanja po putu radi fotografiranja prekrasne prirode. Prva postaja nam je Seljalandsfoss - jedan od najpoznatijih vodopada i jedna od 10 najfotografiranijih prirodnih ljepota Islanda. Posebnost kod ovog slapa je u tome što sa livade ispred slapa postoji staza koja vodi iza slapa te pruža jedinstveni prizor pogleda na slap “iza pozornice” ili popularno nazvano “iza zavjese”. Kompletno mokri nastavljamo prema Viku. Check in u sobe i presvlačenje u suhu robu. Dalje nastavljamo do slapa Skogafoss koji je jedinstven jer dolazi izravno od 2 glečera - Eyjafjallajokull i Myrdalsjokull. Oni uporniji koji će savladati oko 500 stepenica moći će se popeti do vrha slapa, dok će ostali uživati u njegovom prizoru od dolje. Nakon kratke vožnje stižemo do mjesta Dyrholaey - bivšeg otoka vulkanskog podrijetla s visinom od 120 metara iznad mora.

Za kraj dana spuštamo se na najpoznatiju crnu plažu Reynisfjara koja se smatra najljepšom zbog bazaltnih stijena, bučnih i velikih valova te prekrasnog pogleda. Povratak u Vik. Slobodna večer za vlastite programe. POLARNA SVJETLOST: U slučaju dobre prognoze u večernjim satima mogućnost odlaska na izlet Promatranje polarne svjetlosti (bez nadoplate). 🙂 Povratak u hostel. Noćenje.

plavi oblik DAN 24.10.24.

Nakon doručka idemo na fakultativni izlet koji započinjemo posjetom kanjonu Fjadrargljufur koji ima svoje zidove od sedre, a između teče rijeka Fjara. Putem dalje radimo foto pauze uz prekrasna polja lave, a nerijetko ćemo se zaustaviti i kako bi vidjeli domaće životinje uz cestu. Vozimo se do najpopularnije znamenitosti u parku Skaftafell - slapa Svartifoss koji u prijevodu znači crni slap. Island je zemlja vulkana, nestvarne prirode i ledenjaka. Ako temperature ne budu visoke (iz sigurnosnih razloga posjet ledanjaku tada nije moguć) idemo na Vatnajokull - ledenjak u istoimeni nacionalni park. Park je inače najveći na Islandu te drugi najveći u Europi, dok je ledenjak najpoznatiji na Islandu te glavna atrakcija otoka.

Izlet završavamo posjetom Dijamantnoj plaži. Jökulsárlón je glacijalna laguna na jugoistoku Islanda čije vode obiluju komadima ledenjaka iz Breiðamerkurjökull te Vatnajökull glečera. Voda dalje teče prema Atlantskom oceanu, a komade leda ostavlja na crnoj plaži koji tamo izgledaju kao dijamanti na crnoj podlozi, a po čemu je plaža kasnije dobila ime. Povratak u Vik. Druženje. Noćenje.

plavi oblik DAN 25.10.24.

Check out iz soba. Radimo foto pauzu kod olupine zrakoplova Sólheimasandur, inače u vlasništvu mornarice SAD-a koji se srušio na crnu plažu u Sólheimasanduru 1973. godine i još uvijek stoji na tom mjestu. Krećemo prema nezaobilaznoj Plavoj laguni koja je uvrštena u Top 25 čuda svijeta prema National Geographicu. Ovo je najpopularnije odredište za kupanje na Islandu zbog svoje svijetlo plave boje čija temperatura iznosi oko 37°C. Opuštanje u laguni uz piće i blatnu masku na licu. Nakon lagune slijedi transfer do aerodroma Keflavik i oproštaj od Islanda. Check in i ukrcaj na direktan let OS328 kompanije Austrian Airlines na liniji Keflavik-Beč u 00:10h (nedjelja, 20.10.). Noćni let prema Beču.

plavi oblik DAN 26.10.24.

Slijećemo u Beč u 06:15h po lokalnom vremenu.

Ekipa s povratnim kartama za Zagreb, presjeda na let OS683 kompanije Austrian Airlines na liniji Beč-Zagreb u 09:40h.

Ekipa s povratnim kartama za Split, presjeda na let OS745 kompanije Austrian Airlines na liniji Beč-Split u 13:15h.

S novim prijateljstvima i uspomenama se slijeće u Zagreb u 10:45h, a u Split u 14:20h. 🙂

Rezerviraj putovanje

Odaberi datum polaska *
Koji put putuješ s nama?*

Što kažu naši putnici?

Miljenko Šoda
star full star full star full star full star full
Putovanje: Istanbul
Putvonje u Istanbul ujedno i prvo putovanje sa Talvi agencijom ali sigurno ne i zadnje. Sta se tice samog putovanja sve je bilo dobro organizirano bez bilo kakvih propusta. Također vodic Ivan je bia 10/10
Ante Matić
star full star full star full star full star full
Putovanje: Egipat
Super,putovanje u Egipat :)
Marija Suntešić
star full star full star full star full star full
Putovanje: Istanbul
Putovanje u Istanbul je prošlo odlično! Riječima se ne može opisati niti dočarati ovo predivno iskustvo. Svaki dan je bio odlično isplaniran i zanimljiv. Vodič Antonio je bio drag, ljubazan i pristupačan u svakom trenutku našeg putovanja u Istanbul. Hvala za svaki savjet, znanje i općenito druženju.
Marija Cindric
star full star full star full star full star full
Putovanje: Jordan
Kako me Talvi razoružao na prvom ikad putovanju s agencijom u Maroku odlučila sam se s njima poći i na putovanje u Jordan. Oduševljena ponovno dobrom organizacijom, atmosferom i energijom od strane vodiča i agencije preporučujem svakome, pogotovo solo putnicima jer nema tog straha da ćeš biti sam/a. Hvala Talviju još jedanput! Vidimo se opet na nekoj novoj destinaciji! ☺️ P.S. Sve pohvale vodiču Antoniu!
iva humjan
star full star full star full star full star full
Putovanje: Egipat
Predivno putovanje, super vodič, odlična ekipa. Sve preporuke!
izabela krnjus
star full star full star full star full star full
Putovanje: Egipat
Prvo putovanje s Talvijem koje je definitivno nadmasilo sva ocekivanja. Velike pohvale za agenciju i vodice Ivana i Šimu koji su dali i vise od maksimuma za ekipu na putovanju kroz kaoticni Egipat 😊
Antonija Matic
star full star full star full star full star full
Putovanje: Jordan
Kad danima nakon putovanja ne možeš prestati misliti na to, neprestano se vraćaš fotkama i uspomenama, onda znaš da je to putovanje bilo uspješno! Hvala Talvi agenciji na odličnom programu za Jordan! Naš vodič Antonio - profesionalan i spreman odgovoriti na sva pitanja, riješiti svaki problem koji se putem pojavi 🙂, te se prilagoditi izazovnoj i talentiranoj brutalvi ekipi. A ekipa #inače će se prepoznati! Hvala Vam! Bilo je zabavno i nezaboravno! 😀☀️ Za novo putovanje spremna! 🌎
Tomislav Tumpic
star full star full star full star full star full
Putovanje: Egipat
Fenomenalno putovanje. Svaki dan je imao svoj "highlight"! Odlično posložene aktivnosti, kombinacija odmora i razgledavanja. Opuštena atmosfera od strane cijele organizacije. Velike pohvale i hvala vodički Tonki koja je za nas napravila i više nego što je trebala. Smirena, staložena, vesela, iskusna i super poznaje destinaciju. Također, odličan izbor lokalca "Šime" koji nas je upoznao s Egipatskom kulturom i povijesti. Hvala Talvi putovanja na ovom predivnom iskustvu! 10/10

© 2023 Talvi putovanja
Izrada web stranica - Fer Projekt